Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

28.10.11

Λόγοι αισιοδοξίας

Επιτέλους, ιδιοκτήτες και παίκτες μου έδωσαν το "δικαίωμα" να επιστρέψω στο NBAir, έπειτα από απουσία δύο μηνών και οκτώ ημερών από το τελευταίο μου post. Όχι, δεν επήλθε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την λήξη του lockout, γι αυτό(τουλάχιστον ακόμη) μην διαγράψετε ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη σας. Ωστόσο, οι εξελίξεις και η πρόοδος που έγινε στην τελευταία συνάντηση, δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς φαίνεται να βρίσκονται πιο κοντά από πότε σε συμφωνία.

Παίκτες και ιδιοκτήτες κάθισαν χθες για πολλοστή φορά στο ίδιο τραπέζι, σε μία συνάντηση που ξεπέρασε σε διάρκεια τις επτά ώρες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα(28/10), δίνοντας  λόγο στους απανταχού "άρρωστους" φιλάθλους του ΝΒΑ να αισιοδοξούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε καμία αναφορά στο μεγάλο "τοίχο" που χωρίζει τα δύο στρατόπεδα κι ακούει στο όνομα BRI(Basketball Related Income) ή αλλιώς μοιρασιά των εσόδων του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά η συζήτηση εστιάστηκε γύρω από τα υπόλοιπα θέματα, όπως ο φόρος πολυτελείας, η διάρκεια των συμβολαίων, αλλά και το salary cap, στα οποία βρέθηκε σημείο επαφής κι αναμένεται να μην αποτελέσουν εμπόδιο, σε περίπτωση που βρεθεί η χρυσή τομή και στο περίφημο BRI.

Χαρακτηριστικές του θετικού κλίματος που επικρατεί πλέον στις συζητήσεις των δύο πλευρών, ήταν και οι δηλώσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή του Σωματείου των παικτών, Billy Hunter:" Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε απόσταση βολής από μία συμφωνία". Στην αντίπερα, πιο συγκρατημένος εμφανίστηκε ο κομισάριος της λίγκας, David Stern:" Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε, ωστόσο θα κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια γι αυτό" τόνισε ο ισχυρός άντρας του πρωταθλήματος, για να καταλήξει σχετικά με το κλίμα των χθεσινών συζητήσεων:" Υπάρχουν τα συστατικά της συνέχειας και της ελπίδας πλέον και ελπίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει την Παρασκευή(σ.σ σήμερα), να δούμε αν θα υπάρξει περαιτέρω πρόοδος ή όχι".  Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Σωματείου των παικτών Derek Fisher αρκέστηκε στο να ξεκαθαρίσει τη θέση των παικτών: "Θα επιστρέψουμε αύριο. Η θέση μας δεν έχει αλλάξει πολύ. Απλά προσπαθούμε να σιγουρευτούμε πως θα υπάρχει μία αγορά για τους παίκτες και τις υπηρεσίες τους".

Να σημειωθεί πως η πλευρά των παικτών πέρα των προαναφερθέντων εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου, Maurice Evans, αλλά και τον Roger Mason, ενώ αυτή των ιδιοκτητών από τον αναπληρωτή κομισάριο Adam Silver και τους ιδιοκτήτες Peter Holt(Spurs), Glen Taylor(Wolves), James Dolan(Knicks) και Mark Cuban(Mavericks). Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως σε αμερικάνικα μέσα γίνεται λόγος ακόμη και για άρση του lockout  στη σημερινή συνάντηση, που αναμένεται να κρίνει πολλά σχετικά με το μέλλον -κι αν αυτό θα υπάρξει- της φετινής σεζόν.

Αυτά λοιπόν σε μέσες άκρες είναι που με ώθησαν να επιστρέψω στην "καψούρα" που λέγεται NBAir και η οποία θα σας κάνει παρέα στα ξενύχτια και φέτος, εφόσον φυσικά όλα πάνε καλά και ξεκλειδωθεί το καταραμένο λουκέτο. Εν ολίγοις, περίμενα τόσο καιρό να γράψω κάτι θετικό για τις εξελίξεις στο θέμα του lockout και να μην δίνω αρνητικό τόνο, μετά από κάθε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών. Γιατί δυστυχώς στο 90%( για να μην πω και παραπάνω) των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τη χθεσινή, μόνο μιζέρια και απαισιοδοξία έβγαινε. 

Να είστε και να περνάτε καλά, κι ελπίζω αυτό το κείμενο να είναι η απαρχή της σεζόν 2011-2012  για το ΝΒΑ και παράλληλα για το NBAir.

Υ.Γ Κάπου πήρε το μάτι μου τις προάλλες κάποιες δηλώσεις μέλους της λίγκας στην ιστοσελίδα www.CSNNW.com, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν ξεστόμισε το κορυφαίο:'' Aν ο Lebron είχε μείνει στο Cleveland, ο Carmelo στο Denver κι ο Bosh στο Toronto τότε πιθανώς να μην είχε γίνει το lockout ή θα είχε ήδη τελειώσει". Το ότι διάλεξε να κρατήσει την ανωνυμία του φανερώνει και το κατά πόσο πιστεύει αυτά που λέει. Αν όντως πιστεύει πως ευθύνονται αυτοί οι παίκτες για το lockout, θα μπορούσε να παρατάξει την μουσούδα του απέναντι από μία κάμερα, με το μικρόφωνο μπροστά του και να το πει δημοσίως. Έτσι, κάλλιστα μπορώ κι εγώ(κι ο καθένας) να πεταχτώ ως την Αμερική, να πάω στην εκάστοτε ιστοσελίδα και να πω πως δεν ήταν ο West που έκανες τρελίτσες με τη μάνα του Lebron, αλλά εγώ. Τι? Πιστεύετε πως δε θα το γράφανε ακόμη και ανώνυμα, ότι δηλαδή Έλληνας πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη της Gloria James? Αυτά για τον κύριο που πέταξε το εν λόγω "μαργαριτάρι" και ο οποίος θέτει μία νέα βάση στο ΝΒΑ, που λέει ότι οι αστέρες δεν πρέπει να φεύγουν από τις ομάδες στις οποίες γίνανε draft διότι ελοχεύει ο κίνδυνος του lockout.Ας είμαστε λίγο σοβαροί, λίγο όμως....


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management