Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

15.12.11

O Paul στους Clippers

To ένα εκ των δύο μεγάλα σήριαλ της φετινής σεζόν έφτασε στο τέλος του, με τον Chris Paul να θεωρείται πλέον παίκτης των Clippers για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως άλλωστε ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο πρόεδρος των Hornets, Jac Sperling.

Η δεύτερη προσπάθεια απόκτησης του 26χρονου πόιντ γκαρντ από την ομάδα του Los Angeles στέφθηκε με επιτυχία, κάτι που οφείλεται -σε μεγάλο ποσοστό -στο γεγονός πως δέχτηκαν να ρίξουν στο "τραπέζι" και το όνομα του Eric Gordon. Από εκείνη τη στιγμή,  το "deal" είχε δρομολογηθεί και δεν θα μπορούσε να μην έχει "happy end" για τους ίδιους. Έτσι, το δρόμο για Νέα Ορλεάνη πήρανε οι Eric Gordon, Chris Kaman, Al Faruq Aminu και ένα πικ πρώτου γύρου που είχαν οι Clippers στην κατοχή τους από τους Timberwolves. Να σημειωθεί πως για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο σύλλογος της California πήρε και δύο επιλογές για το δεύτερο γύρο μελλοντικών draft.

"Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι έχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για έναν παίκτη της αξίας του Chris" δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος των Hornets,Jac Sperling, για να συνεχίσει:" Aισθανόμαστε ότι το μέλλον είναι φωτεινό για εμάς και θέλουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μία ομάδα για την οποία θα είναι περήφανη η Νέα Ορλεάνη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Chris Paul,ένα εξαιρετικό άτομο που συνέβαλε πολύ στην ομάδας και στην κοινότητα μας.Του ευχόμαστε καλή τύχη".

Από την πλευρά του, ο general manager των "σφηγκών", Dell Demps, στάθηκε στα αποκτήματα της ομμάδας του, αναφέροντας μεταξύ άλλων:'' Mε αυτή την ανταλλαγή έχουμε τρεις επιπλέον παίκτες οι οποίοι ήταν μεταξύ των οκτώ κορυφαίων πικ στα αντίστοιχα draft περασμένων ετών, καθώς και δύο επιλογές πρώτου γύρου, την δικιά μας και αυτή της Minnesota". Σχετικά με τις δυνατότητες των παικτών που ήρθαν στην ομάδα από τους Clippers,τόνισε:'' O Αminu είναι ένα νέο ταλέντο με λαμπρό μέλλον,ο Gordon είναι ένας μεγάλος σκόρερ και ένας από τους δύο καλύτερους γκαρντ στο πρωτάθλημα και ο Kaman είναι ένας σέντερ All Star επιπέδου. Σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους  παιίκτες, πιστεύουμε πως θα κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα".

Να υπενθυμιστεί, ότι ο σύλλογος του Hollywood στις αρχικές συζητήσεις κατέθεσε ακριβώς την ίδια πρόταση, με τη μόνη διαφορά πως στη θέση του 22χρονου σούτινγκ γκαρντ ήταν ο Eric Bledsoe. Aυτό δεν άρεσε καθόλου στις "σφήγκες" που ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο "πακέτο" και ο Gordon, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να "ναυαγήσει" η ανταλλαγή. Όλο αυτό τελικά ξεπεράστηκε στις...επαναληπτικές συζητήσεις, με το L.A να ανάβει "πράσινο φως" για τον τελευταίο και "κόκκινο" για τον Bledsoe.

Άλλη μία παράμετρος που χρειάστηκε να ξεκαθαριστεί ώστε να επιτευχθεί συμφωνία, ήταν να δεχτεί ο CP3 να εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τους Clippers και να μην μείνει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο πρώην παίκτης της Νέας Ορλεάνης το δέχτηκε, κι έτσι θα είναι κάτοικος Los Angeles τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο απόφοιτος του Wake Forest είχε επιλεγεί από τους Hornets στην 4η θέση του draft το 2005 και μέχρι σήμερα δεν φόρεσε φανέλα άλλης ομάδας. Σε αυτό το διάστημα αγωνίστηκε σε 425 αναμετρήσεις με τους μέσους όρους καριέρας του να ανέρχονται σε 18,7 πόντους, 9,9 ασίστ, 4,6 ριμπάουντ και 2,4 κλεψίματα σε 37,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Eπιπλέον, έχει αναδειχθεί Rookie of the Year το 2006, ενώ την ίδια χρονιά ήταν και στην All-Rookie First Team. Eίναι τέσσερις φορές All Star(08'-11), ενώ το 2008 ψηφίστηκε στην Αll-ΝΒΑ First Team, αλλά και στην NBA-All Defensive First Team ένα χρόνο αργότερα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management