Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

13.12.11

Aντι-Paul o Billups

Με την περίπτωση Paul να ''ναυαγεί'' οριστικά, οι Clippers χωρίς να καθυστερήσουν προχώρησαν στην απόκτηση του Chauncey Billups, ενώ παράλληλα ισοφάρισαν και την προσφορά των Warriors στον DeAndre Jordan και τον διατηρούν στο ρόστερ τους.

Από την στιγμή που η ομάδα του Los Angeles έκρινε υπερβολικές τις απαιτήσεις των Hornets, όσον αφορά την ανταλλαγή του CP3,παίρνοντας την απόφαση να αποσυρθεί από την διεκδίκηση του, θεωρούνταν δεδομένο πως θα κινηθεί για κάποιον άλλο πόιντ γκαρντ. Ο τελευταίος, βρέθηκε άμεσα στο πρόσωπο του 35χρονου πρώην παίκτη των Knicks,στον οποίο θα προσφέρουν 3,5 εκ. δολάρια για τη φετινή σεζόν, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 11εκ. δολάρια που περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο του θα καλύψει ο σύλλογος της Νέας Υόρκης(χωρίς να προστίθενται στο salary cap).

Oι "πορτοκαλί" αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο της αμνηστίας στον Billups, καθώς πήραν την απόφαση να προσθέσουν στο δυναμικό τους και τον Tyson Chandler,κάτι που θα τους έβγαζε εκτός ορίου του salary cap. Αυτό πίκρανε πολύ τον πρωταθλητή του 2004 με τους Pistons, ο οποίος ωστόσο δεν πρόλαβε καν να γίνει free agent, αφού οι Clippers ενήργησαν  άμεσα και τον έκαναν δικό τους. Αυτό καθώς οι τελευταίοι τον έβγαλαν από την λίστα των ''κομμένων'', στην οποία εισέρχεται κάθε παίκτης για διάστημα τριών ημερών από τη στιγμή που τον αποδεσμεύει η ομάδα του, πριν προστεθεί και επίσημα στην αγορά των ελευθέρων παικτών. Μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες, μπορεί να δεχτεί προτάσεις από οποιαδήποτε ομάδα, ωστόσο είναι αναγκασμένος να πάει σε αυτή που θα του καταθέσει την καλύτερη οικονομικά πρόταση.

Βάση κανονισμών λοιπόν, ο απόφοιτος του Colorado είναι υποχρεωμένος να παίξει στους Clippers,ενώ και η ομάδα του Los Angeles δεν έχει δικαίωμα να τον παραχωρήσει με ανταλλαγή πριν την 1η Ιουλίου του 2012. Ο general manager των "Χολιγουντιανών", Neil Olshey, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε ενθουσιασμένος  με την απόκτηση Billups,αναφέροντας χαρακτηριστικά:"Εχουμε επιχειρήσει 10 φορές να τον πάρουμε με ανταλλαγή τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ δεν προχώρησε. Είναι μια ακόμα εξαιρετική προσθήκη στο ρόστερ μας και νομίζω πως θα ταιριάξει ιδανικά με την υπόλοιπη ομάδα".


Παράλληλα, κάτοικος Los Angeles θα παραμείνει ο DeAndre Jordan, αφού η ομάδα του ισοφάρισε την προσφορά που είχαν καταθέσει οι"πολεμιστές" και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, για τα οποία θα λάβει συνολικά 42,7 εκ. δολάρια.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management