Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

25.12.11

To Kάρφωμα: Ξεκίνημα με under στο Staples Center

Η regular season απέχει λίγες ώρες από το άνοιγμα των πυλών της και μαζί με αυτή το ίδιο κάνει και η στοιχηματική στήλη "Το κάρφωμα", που για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο θα προσπαθήσει να βοηθήσει ως το δυνατόν περισσότερο στην επιλογή των πονταρισμάτων σας, αλλά και σε αυτή των σερί σας σε γνωστό αθλητικό site. Μέσα από αυτή τη στήλη λοιπόν, αλλά και από την δεύτερη του "tullamore picks" θα παρουσιάζονται καθημερινά οι προβλέψεις του ΝΒΑir για τις αναμετρήσεις της κάθε ημέρας. Παράλληλα, την επομένη θα κάνουμε και ένα μικρό απολογισμό των σημείων που "περάσανε" ή μας "έκαψαν" γιατί αναπόφευκτα θα υπάρξουν και τέτοιες στιγμές.

Να ξεκαθαριστεί από την αρχή, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις πως στο "κάρφωμα" θα δίνονται σημεία που πιστεύονται από τον υπογράφων, όμως η τελική επιλογή,η χημεία των δελτίων σας και τα χρήματα που θα "σπρώξετε" είναι αποκλειστικά δικό σας θέμα. Είναι απλά τα πράγματα, αν συμφωνείτε ακολουθείτε, αν όχι απλά το κάνετε στην άκρη. Πράγματα αυτονόητα, αλλά καλό είναι να λέγονται-γράφονται, διότι υπάρχουν αρκετοί που βλέπουν εντελώς αλλιώς την κατάσταση διαφόρων bloggers που δίνουν στοιχηματικές επιλογές.

Ας μην καθυστερούμε όμως άλλο, κι ας περάσουμε στα παιχνίδια που θα κρατήσουμε σήμερα.

Δυάδα 1
L.A Lakers-Chicago Bulls under 185,5 (1,90)

Oι Bulls από πέρυσι έδειξαν πως διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, η οποία σκάει τον αντίπαλο καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.Κάτι ανάλογο περιμένουμε και φέτος, καθώς το ρόστερ του Chicago έμεινε ίδιο και απαράλλαχτο, αν εξαιρεθεί η αποδέσμευση Bogans, που αναμφίβολα πρόκειται για έναν καλό αμυντικό. Οι "ταύροι" πάνε πλήρης στο L.A, θέλοντας να δείξουν από την αρχή τις διαθέσεις τους που φτάνουν μέχρι το δαχτυλίδι και θεωρείται δεδομένο πως για να φύγουν με τη νίκη θα στηριχτούν και πάλι στην καλή αμυντική τους λειτουργία.

Στην αντίπερα, στον αέρα βρίσκεται ακόμη η συμμετοχή του Kobe Bryant, αν και ο ίδιος δηλώνει πως είναι σε καλή κατάσταση και θα παίξει.Ωστόσο, οι Αμερικάνοι κρατάνε την "πισινή" τους και τον έχουν τουλάχιστον ακόμα στους αμφίβολους. Αν τελικά δεν αγωνιστεί ο σταρ των "κίτρινων" δεν σας κρύβω πως εκτός από το under θα τιμήσω και το -4 των Bulls σε ξεχωριστό δελτίο, καθώς οι γηπεδούχοι θα πρέπει να ψάξουν να βρουν από τους υπόλοιπους παίκτες τους πόντους του Kobe και μου φαίνεται πολύ δύσκολο να τους βρουν. Κι ας μην γελιόμαστε, πρόκειται για τεράστια απουσία. Απο 'κει και πέρα, εκτός θα είναι και ο Bynum ο οποίος προσθέτει ακόμη ένα πονοκέφαλο στον Mike Brown, καθότι είναι τιμωρημένος από πέρυσι. Κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στη ρακέτα των Lakers, ειδικά κιόλας αν ο Gasol θυμηθεί την περσινή κακή postseason του.

Dallas Mavericks-Miami Heat 2 με  -4,0 (1,90)
Το Dallas παρά την προσθήκη Odom, είναι σαφώς αποδυναμωμένο σε σχέση με πέρυσι. Στο ρόστερ δεν υπάρχουν πια Chandler, Barea, Stevenson, Butler, Stojakovic, ενώ αυτή που αποκτήθηκαν με εξαίρεση τον καλύτερο έκτο παίκτη της περσινής σεζόν, δε φαίνονται αντάξιοι αυτών που αποχώρησαν. Ο Vince Carter είναι ένας μεγάλος παίκτης, όμως δε  μπορεί να προσφέρει στα επίπεδα που πρόσφερε και τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που αποδείχτηκε και από την περσινή χειρότερη σεζόν της καριέρας του. Από την άλλη, ερωτηματικό αποτελεί ο Brendan Haywood, ο οποίος θα κληθεί να αγωνιστεί πολύ περισσότερο από τα περίπου 18 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ πέρυσι και φυσικά θα ξεκινάει όποτε είναι υγιής στη βασική πεντάδα. Οι Mavs πάντως θα μπούνε με "αέρα" πρωταθλητών στο παρκέ και έχοντας μία από τις πιο έμπειρες ομάδες του πρωταθλήματος, που ωστόσο η "σφιχτή" φετινή χρονιά ίσως τους δημιουργήσει πρόβλημα, λόγω υψηλού μέσου όρου ηλικίας.΄Μοναδικός αμφίβολος που ωστόσο πιθανότατα θα αγωνιστεί δίνεται ο Jason Terry.

Το Miami θεωρώ πως έχει τεράστιο κίνητρο να πάρει το παιχνίδι και φυσικά αυτό δεν είναι άλλο από το χαμένο πρωτάθλημα. Aναμένω να δω τον εγωισμό των  "Big Three" να χτυπάει "κόκκινο", αν θέλουν να μην αναπτύξουν... πελατειακές σχέσεις με την ομάδα του Τexas. Lebron, Wade και Bosh έχουν ήδη ένα χρόνο μαζί και πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες τύπου χημείας και άλλα τέτοια. Ωστόσο, το Miami έχει πάρει ένα μεγάλο ρίσκο στις θέσεις 1 και 5 με τον Chalmers(αν και έκανε εξαιρετική postseason και ειδικά τελικούς) να προορίζεται για βασικός πόιντ γκαρντ όλη τη χρονιά-εκτός απροόπτου- και τους Heat να δίνουν άλλη μία ευκαιρία στον Eddy Curry να παίξει μπάσκετ. Μέχρι ο τελευταίος να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, θεωρείται δεδομένο πως στη βασική πεντάδα θα ξεκινάει ο Αnthony, ο οποίος είναι εξαιρετικός αμυντικός, αλλά το ακριβώς αντίθετο επιθετικά.Οι James και Wade  έδειξαν στην preseason να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αλλά φέτος θα πρέπει να τους στηρίξει και ο Chris Bosh σταθεροποιώντας την απόδοση του, που την περασμένη χρονιά ήταν μία του ύψους και μία του βάθους. Στο σημερινό ματς θα απουσιάσουν σίγουρα οι Curry και Miller,ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Battier που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Θεωρώ πως αν οι Heat παίξουν άμυνα ανάλογη των playoff δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα να κερδίσουν(και με το χάντικαπ) το παιχνίδι.

Δυάδα 2
Οklahoma City Thunder-Orlando Magic 1 με -8 (1,90)

Η Oklahoma είναι ίσως η ομάδα με τη μεγαλύτερη χημεία στο ΝΒΑ, αφού για δεύτερη σερί σεζόν θα στηριχτεί στους ίδιους ακριβώς παίκτες, με μόνη προσθήκη αυτή του Lazar Hayward και αποχωρούντες τους Vaden και Mullens. Ήδη μάλιστα συγκαταλέγεται -και όχι άδικα- στα φαβορί για την πρωτιά στη Δύση.Το μήνυμα έδειξε να το στέλνει από την preseason, όταν έκανε φύλλο και φτερό το Dallas που πάντως αγωνίστηκε χωρίς Novitzki και...σία. Στην έδρα της, που πέρυσι είχε ένα από τα καλύτερα ρεκόρ της Δύσης(30-11), συνήθως "τραβάει" πάνω από 100 πόντους, με τον αντίπαλο να δυσκολεύεται να την ακολουθήσει στο σκορ.Μοναδικό ερωτηματικό για τον Scott Brooks είναι η συμμετοχή του Thabo Sefolosha, ο οποίος πιθανότατα θα καταφέρει να αγωνιστεί.

Οι Magic από την πλευρά τους παρουσίασαν μία τραγική εικόνα στο πρώτο παιχνίδι της preseason απέναντι στο Miami, όμως πήραν το αίμα τους πίσω στον επαναληπτικό, όπου γύρισαν περίπου  από το -20. Αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε ανταλλαγή και να ξεκινήσουν τη σεζόν με το Howard,κάτι που παραμένει άγνωστο αν το ...αποφάσισε και ο ίδιος. Αυτό καθώς η αδιαφορία του ειδικά στo πρώτο φιλικό με τους Heat ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η άμυνα του Orlando θυμίζει παιδική χαρά, ενώ επιθετικά κρίνεται τουλάχιστον "χαζό" να έχεις τον καλύτερο σέντερ του πρωταθλήματος και να επιχειρείς τόσο τρίποντα σε κάθε αγώνα, ακόμα και όταν βλέπεις ότι δε σε...πάει. Ο Davis κρίνεται ως μία αξιόπιστη λύση που μπορεί να βοηθήσει, όπως έδειξε και στην preseason, ειδικά τώρα που έχασε και κάμποσα κιλά. Ο Hedo Turkoglu ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε και θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Stan Van Gundy.Έχω την εντύπωση ότι με την εικόνα που παρουσιάζουν οι Magic αμυντικά, οι Thunder θα έχουν εύκολο έργο επιθετικά και τους θεωρώ ικανούς να καλύψουν παραπάνω από του 8 πόντους του χάντικαπ.

Golden State Warriors-L.A Clippers 2 με  -5,5 (1,90)
Οι "πολεμιστές" διαθέτουν μία από τις πιο δυνατές έδρες του πρωταθλήματος, με την απόδοση τους να ανέρχεται συνήθως σε υψηλά επίπεδα όταν παίζουν στο Oracle Arena. Φυσικά, όσοι από εσάς τους παρακολουθήσατε πέρυσι θα καταλάβατε επίσης πως είναι μία ομάδα που παίζει μόνο επίθεση και ποτέ άμυνα. Πράγμα το οποίο τους στοιχίζει σε πολλές περιπτώσεις. Ο rookie τεχνικός Mark Jackson έριξε ιδιαίτερο βάρος σε αυτό τον τομέα και στη Χρυσή Πολιτεία ευελπιστούν να δουν βελτίωση, ώστε να καταφέρουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδο τους στην οκτάδα. Πρόβλημα προέκυψε με τον τραυματισμό του Stephen Curry στην preseason, ο οποίος είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το σημερινό ματς, ενώ ένα μικροτραυματισμό υπέστη και ο Monta Ellis στην προπόνηση της Πέμπτης που ωστόσο δεν αναμένεται να του στοιχίσει τη συμμετοχή του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Από την άλλη οι Clippers είναι ξεκάθαρα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο φετινό πρωτάθλημα, μετά την απόκτηση του Chris Paul, αλλά και του Chauncey Billups. Με αυτούς τους  δύο σε συνδυασμό με την παρουσία των Blake Griffin και DeAndre Jordan είναι δεδομένο πως αλλάζει επίπεδο η ομάδα. Άλλωστε το έδειξε και εμπράκτως με τις δύο νίκες-διασυρμούς επί των Lakers στην preseason. Μάλιστα, η εν λόγω προσθήκες αναμένεται να καλυτερεύσουν αισθητά και την αμυντική λειτουργία του συλλόγου, η οποία την περασμένη χρονιά ήταν το αδύνατο σημείο του.  Μοναδικός απών θα είναι πιθανότατα ο νεοαποκτηθείς  Reggie Evans, που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και αναμένεται να προφυλαχθεί. Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα που απέκτησαν ξαφνικά οι Clippers, o ενθουσιασμός, αλλά και η πιθανή απουσία του Stephen Curry για τους Warriors με κάνουν να γέρνω προς το διπλό.

* Oι αποδόσεις είναι από την εταιρία bet365
Seri
New York Knicks-Boston Celtics 193 ή λιγότεροι
Νew York Knicks-Boston Celtics 1 με 5 ή περισσότερους πόντους

Dallas Mavericks-Miami Heat 2 με 5 ή περισσότερους πόντους
Dallas Mavericks-Miami Heat 189 ή περισσότεροι 

Los Angeles Lakers-Chicago Bulls 2 με 4 ή περισσότερους πόντους(μόνο αν δε παίξει ο Bryant)
Los Angeles Lakers-Chicago Bulls 185 ή λιγότεροι

Οklahoma City Thunde-Orlando Magic 1 με 8 ή περισσότερους πόντους
Oklahoma City Thunder-Orlando Magic 196 ή λιγότεροι

Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 2 με 5 ή περισσότερους πόντους
Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 208 ή λιγότεροι 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management