Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

1.2.12

ΑΝΑΣΤΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1.2.12


Καλό μήνα σε όλους, σήμερα 1.2.12. (ένα δύο εν δυο, η χαρά των δοκιμαστών μικροφώνων και γυμναστών που δίνουν βήμα σε παρελάσεις) σκέφτηκα να ασχοληθώ λιγάκι με τα νούμερα σε ότι αφορά το θέμα των στατιστικών μιας και στις προβλέψεια αποτελεσμάτων δεν δείχνει να βοηθάει και ιδιαίτερα.
Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η στήλη θα μπορέσει να βγαίνει τακτικά και κάθε πότε θα γίνεται αυτό. Τώρα τελευταία μαζεύτηκαν πολλά αξιοσημείωτα στατιστικά και μιας και έχει συμπληρωθεί το ένα τρίτο της σεζόν ας κάνουμε μία μικρή αναφορά σε κάποια που δε βλέπουν και τόσο πολύ το φως της δημοσιότητας.

Μέχρι στιγμής μόνο οι Russell Westbrook, LeBron James, Kyle Lowry και Ricky Rubio είναι οι παίκτες που έχουν μέσο όρο παραπάνω από 5.5 ασίστ, 4.5 ριμπάουντ και 1.5 κλεψίματα σε κάθε παιχνίδι.

Μετά από 8 χρόνια οι φίλοι των Cavs είδαν χτες το βράδυ παίκτη της ομάδας του να σημειώνει τουλάχιστον 20 πόντους κατεβάζοντας και 20 ριμπάουντ. Δράστης ο ακόμα και υποψήφιος για all star φέτος Anderson Varejao , που το όνομά του εμπλέκεται και σε πολλά μεταγραφικά σενάρια. Ο Carlos Boozer , ή αλλιώς ο πατέρας του "Lets go Heat" πιτσιρικά , ήταν ο τελευταίος που κατάφερε κάτι παρόμοιο για την ομάδα των «Ιπποτών» στις 20 Μαρτίου του 2004.

Σε παιχνίδια που κρίθηκαν με διάφορα εώς 5 πόντους τα ποσοστά ευστοχίας στα σουτ στα πέντε τελευταία λεπτά των αγώνων είναι: για τον LeBron James 30% με 6/20, για τον Dwayne Wade 37% με 6/19 και για τον Chris Bosh 59% με 19/27 προσπάθειες. Το ποσοστό ευστοχίας σε σουτ γενικότερα την 4η περίοδο είναι: για τον L.James 44% ,τον D.Wade 32% και τον C.Bosh 57%
Προφανώς ο Bosh πρέπει να παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις μιας και το ρεκόρ των Heat σε παιχνίδια που κρίθηκαν με διαφορά μικρότερη των 5 πόντων είναι 4-1 .

Σε κάθε 100 επιθέσεις που ολοκληρώνονται έχοντας μείνει λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο της επίθεσης οι Wizards επιτυγχάνουν 45 πόντους όντας τελευταίοι στη λίγκα. Οι Nuggets αντίθετα που είναι πρώτοι σκοράρουν 75 πόντους. Σε σύνολο η ομάδα της Washington έχει σουτάρει 191 φορές με το ρολόι να είναι τόσο κοντά στο όριο της λήξης της επίθεσης επιτυγχάνοντας 85 πόντους ενώ αυτοί του Denver έχει πραγματοποιήσει 190 σουτ σκοράροντας όμως 75 πόντους, 30 δηλαδή παραπάνω (δεν συμπεριλαμβάνεται το χτεσινό ματς εναντίον των Grizzlies).

Λογικά στο πρώτο ματς μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί ο Steve Nash θα περάσει στην πρώτη θέση των παικτών των «Ήλιων» στις ασίστ. Χρειάζεται μόνο 7 για να το καταφέρει για να ξεπεράσει τον Kevin Johnson με τον οποίο ήταν και συμπαίκτης στο Phoenix για δύο σεζόν. Όταν πια φτάσει στην κορυφή θα δικαιούται να ζητήσει μεταγραφή μιας και καταφέρει να βάλει στο χέρι του κι ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή που τόσο πολύ του λείπει. Ακούνε εκεί στο Miami ;

Ο Dwight Howard όπως έγινε γνωστό έσπασε μετά από πολλά χρόνια στο ματς εναντίον των Warriors το στοιχειωμένο ρεκόρ για τις περισσότερες προσπάθειες από τη γραμμή των βολών. Στο ίδιο παιχνίδι βέβαια έσπασε και το ρεκόρ με τις περισσότερες άστοχες βολές σε έναν αγώνα. Δε σταμάτησε όμως μόνον εκεί. Τον μήνα που μας πέρασε κατάφερε (μιας και πρόκειται περί κατορθώματος) να χάσει παραπάνω από 10 βολές σε παιχνίδι 6 φορές. Συνολικά στην καριέρα του το έχει επιτύχει μέχρι στιγμής 16 φορές και καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη λίστα με τους «χειρότερους» έχοντας ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει τον Shaq που το έχει κάνει σε 61 παιχνίδια κι ακόμα παραπάνω τον Wilt Chamberlain του οποίου το ρεκόρ πολύ δύσκολα θα σπάσει έχοντας 107 ματς αυτήν την επίδοση.

Μέχρι και τα παιχνίδια της 29ης Ιανουαρίου

Οι πρώτοι 5 παίκτες σε κερδισμένα επιθετικά φάουλ:
Ricky Rubio 18,
DeMarcus Cousins 17,
 John Wall 16,
 Jermaine O’Neal και Marcin Gortat 15.

Σε περίπτωση που έπαιζαν 40 λεπτά με τους μέχρι μέσους όρους της (ισχύει για παίκτες που παίζουν το λιγότερο 5 λεπτά ανά παιχνίδι) πρώτος στα ριμπάουντ θα ήταν o Haddadi των Grizzlies με 19.4 ακολουθούμενος από τον Faried(κρίμα θα μπορούσε να είναι και ο Koufos)  των Nuggets με 18.7 και τον Camby με 17.0

Αντίστοιχα σε ασίστ υπό τους ίδιους όρους επικεφαλής θα ήταν, ο πρόσφατα κομμένος από τους Bulls, Mike James με 16.9, δεύτερος ο πρωτοπόρος όυτως ή άλλως στο πρωτάθλημα Steve Nash με 12.6 ενώ την 3η και 4η θέση θα καταλάμβαναν ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Harvard Jeremy Lin με 11.4 (ιδιαίτερα δραστήριος στα 6 λεπτά που αγωνίζεται μιας και οι αντίστοιχοι αριθμοί του σε πόντους θα ήταν 24.8 αλλά παράλληλα θα έκανε και 6.7 λάθη και όλα αυτά θα ήταν αδύνατα μιας και θα υπέπεπτε και σε «μόλις» 8.6 φάουλ) και ο Donald Sloan των Hawks με 11.1 τελικές πάσες αντίστοιχα.

Στην ίδια κατηγορία αναφορικά με τους πρώτους σκόρερ σφήνα θα έμπαινε στην τριάδα των Bryant, James και Durant ο Manu Ginobili , που αν ήταν υγιής καταρχάς και χρησιμοποιούνταν 40 λεπτά σε κάθε ματς θα πετύχαινε 30.3 ανά αγώνα.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον έναν και μοναδικό Eddie Curry που πέρα από το γεγονός πως καταλαμβάνει αναμφισβήτητα τα πρωτεία στα περισσότερα χαμένα κιλά, αν έπαιζε 48 λεπτά ανά αγώνα φορώντας τη μαύρη εμφάνιση που του πάει και καλύτερα θα στατιστικά του θα ήταν κάπως έτσι: 48 πόντοι, 24 ριμπάουντ και 16 φάουλ σε κάθε παιχνίδι. Να το πει κάποιος στον Spoelstra παρακαλώ, κρίμα είναι...


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management