Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

13.2.12

ΑΝΑΣΤΑΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 9-11/2


Μιας και το ίντερνετ δε συνεργάστηκε καθόλου αυτό το τριήμερο θα αναφέρουμε διάφορα στατιστικά που προέκυψαν στους αγώνες της Πέμπτης,Παρασκευής και Σαββάτου χωρίς τόσες πολλές λεπτομέρειες όπως τις προηγούμενες φορές ελπίζοντας σύνδεσης θέλοντος να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς από αύριο κιόλας.

Αυτή τη φορά θα είναι εντελώς ανάστατα τα στατιστικά δικαιολογώντας τον τίτλο της επικεφαλίδας ξεκινώντας από τα ματς της Πέμπτης

Οι Boston Celtics μετά την ήττα από τους Lakers έχουν πια ρεκόρ 1-10 όταν δε σκοράρουν παραπάνω από 89 πόντους ενώ έσπασε κι ένα αήτητο που είχαν για 5 αγώνες οι "Κέλτες"

Οι Warriors με την εκτός έδρας νίκη τους μέσα στο Denver νίκησαν για πρώτη φορά μετά από συναπτές ήττες εκεί και 13 στα 14 τελευταία ματς. Για να συμβεί όμως αυτό έπρεπε να κάνει φετινό ρεκόρ πόντων ο Curry με 36 πόντους, ο ρούκι Klay Thompσon να κάνει ρεκόρ καριέρας με 19 και όλη η ομάδα να έχει συνολικά 14 κοψίματα (προεξέχοντος του Udoh που είχε 5) καλύτερη επίδοση τους για φέτος. Από την άλλη οι "Σβώλοι" παρόλο ότι ο Aflalo έκανε season high με 26 πόντους,χάσανε για 5ο σερί ματς και 5ο εντός έδρας κιόλας κάτι που είχε να τους συμβεί από τη σεζόν 2002-03.


Ο Nash με την κλήση του στο All Star Game σε ηλικία 38 ετών έγινε ο 4ος παίκτης που τα καταφέρνει μετά τους Jabbar, Jordan και Karl Malone. Ο Καναδός έχει 15 πόντους και 10 ασίστ(1oς στο NBA) μέσο όρο με 56% στα σουτ (πάλι 1ος σαν γκαρντ στο πρωτάθλημα) και 45,5% στα τρίποντα, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση εώς τώρα στην καριέρα του. Δε μπόρεσε ωστόσο να γιορτάσει την κλήση του στη γιορτή του μπάσκετ μιας και η ομάδα του παρά το φετινό ρεκόρ του Frye που σημείωσε 21 πόντους ηττήθηκε από τους Rockets.


Οι "Κεραυνοί" μπορεί να άστραψαν και να βρόντηξαν κάτω από τα καλάθια μοιράζοντας 17 τάπες κόντρα στους Kings με τον Ibaka να έχει 10, ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν.

Την Παρασκευή αν και τα ματς ήταν αρκετά δε συνέβησαν πάρα πολλά αξιοσημείωτα...

Στην πρωτεύουσα οι Wizards είχαν για πρώτη φορά φέτος sold out με 20,282 θεατές και στην καλύτερη φετινή του βραδιά τον McGee  με 24 πόντους, αλλά βέβαια αυτό δεν έφτανε για να επικρατήσουν των Heat που είχαν άλλωστε και την πλειοψηφία των φιλάθλων να τους υποστηρίζουν. Ο Battier σε αυτό το ματς σημείωσε 15 πόντους, τους περισσότερους για φέτος μέχρι στιγμής.

Οι "ασταμάτητοι" Bobcats έγραψαν ιστορία μιας και κατάφεραν να φτάσουν τις 13 συνεχόμενες ήττες  έχοντας μόνο έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων εναντίον των Bulls, τον Derrick Brown ο οποίος βέβαια είχε μόλις 10 πόντους. Οι "Γάτες" (που φέρνουν πιο πολύ σε "γατάκια" φέτος) είναι η τελευταία ομάδα στο σκοράρισμα έχοντας μόλις 86.3 χάνοντας κατά μέσο όρο με 14 πόντους κάθε ματς. Οι 64 που πέτυχαν ήταν οι λιγότεροι για φέτος ενώ τελευταία φορά που σημείωσαν παραπάνω από 100 ήταν στις 14 Γενάρη στη νίκη τους με 112-100 κόντρα στους Warriors. Δίπλα στον πάγκο των γηπεδούχων καθόταν μέχρι το ημίχρονο ο Michael Jordan αλλά με τη διαφορά στους 22 προτίμησε να αποχωρήσει. Η ομάδα με την οποία έζησε μεγάλες στιγμές χτίζει νέα ρεκόρ σχετικά με τις εκτός έδρας επιδόσεις της. Οι "Ταύροι" πέτυχαν την συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους με διαφορά άνω των 20 πόντων, ενώ έχουν ρεκόρ 11-0 όταν υποχρεώνουν τον αντίπαλο τους να σκοράρει λιγότερους από 85 πόντους.

Οι Hawks συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις κόντρα στους Magic και με τη νίκη τους έχουν πρόσφατο ρεκόρ απέναντι τους 8-3 μετά τον αποκλεισμό τους στα πλέι οφ το 2009 όταν και τους είχαν αποκλείσει χωρίς τα "Γεράκια" να σημειώσουν ούτε μία νίκη σε εκείνη τη σειρά. Τη βραδιά που έμαθε ο Josh Smith ότι δεν επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο all star game, έκρινε απέναντι στην ομάδα στην πόλη της οποίας θα διεξαχθεί να περάσει ένα μήνυμα με την απόδοσή του. Τελείωσε το ματς έχοντας 23 πόντους και ρεκόρ καριέρας για φέτος 19 ριμπάουντ έχοντας δίπλα του τον Pachulia. Ο Γεωργιανός αν κι έχει 9 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ δεν είχε αγωνιστεί ποτέ παραπάνω από 38 λεπτά σε παιχνίδι, με τόσες ελλείψεις όμως που έχει η ομάδα της Atlanta σε ψηλούς αγωνίστηκε 43 μαρκάροντας όλα αυτά τα λεπτά τον Howard.


Οι Pistons νικώντας τους Nets έφτασαν τις 4 συνεχόμενες νίκες, πράγμα πρωτόγνωρο δεδομένης της πορείας τους τη φετινή περίοδο. Μέχρι πρότινος ήταν η ομάδα με την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα αλλά σε αυτό το ματς έκαναν ρεκόρ πόντων για φέτος σκοράροντας 109. Κύριος υπαίτιος ήταν ο Σουηδός Jerebko που σημείωσε 20 αλλά και ο Monroe που για 15η φορά κατάφερε να κάνει double double έχοντας 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Τα καλάθια που σημείωσαν ήταν μέσα στη ρακέτα ως επί το πλείστον μιας και πέτυχαν άλλο ένα ρεκόρ για φέτος σημειώνοντας από εκεί 56 πόντους. Φαίνεται ότι εκεί κρύβεται το μυστικό των πρόσφατων νικηφόρων αποτελεσμάτων μιας και στα τελευταία ματς που τρέχει το σερί τους σημειώνουν κατά μέσο όρο 51 πόντους από κοντά στο καλάθι.Καλύτερη επίδοση έκαναν και στα σουτ έχοντας ποσοστό 54,4% ενώ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν είχαν δημιουργήσει διαφορά 30 πόντων στο ματς. Από τους ηττημένους ο Petro σκόραρε 16 πόντους κάνοντας season high αλλά χωρίς αντίκρυσμα.

Στο Cleveland αν και οι "Ιππότες" δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα, χάνοντας τελικά στην παράταση, πέτυχαν τουλάχιστον κάποιες καλύτερες ατομικές αλλά και ομαδικές επιδόσεις. Καταρχάς ο μοιραίος για αυτούς Jamison (που παρέμεινε άποντος στα τελευταία κρίσιμα λεπτά αστοχώντας και σε δύο βολές σχεδόν με τη λήξη του χρόνου της κανονικής διάρκειας στερώντας τη νίκη από την ομάδα του) έκανε φετινό ρεκόρ σε πόντους σημειώνοντας 34 "κατεβάζοντας" παράλληλα και 11 ριμπάουντ. Στα τελευταία 4 παιχνίδια(στα οποία απουσιάζει ο Irving) έχει μέσο όρο 26.3 πόντους και 9.3 ριμπάουντ. Ο ρούκι της ομάδας Thompson απόντος του Varejao έπαιξε περισσότερο και έκανε ρεκόρ καριέρας με 13 ριμπάουντ. Τέλος ο Sessions μοίρασε 16 ασίστ, επίδοση που είχε να επιτύχει παίκτης των Cavaliers εδώ και 10 χρόνια με τελευταίο τον Andre Miller το 2002. Ως αποτέλεσμα μάλιστα η ομάδα μοίρασε στο σύνολο της 33 ασίστ, τις περισσότερες για φέτος.

Στο MSG τα ρεκόρ καριέρας συνεχίζονται αλλά δεν είναι για τους φιλοξενούμενους πια όπως μέχρι πρόσφατα. Ο παίκτης φαινόμενο ερχόμενος από το πουθενά Jeremy Lin συστήθηκε μέσα στο γήπεδο απέναντι στον Kobe Bryant που την προηγούμενη βραδιά γέλαγε μπροστά στις κάμερες όταν οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν αν τον γνωρίζει και αν θα κληθεί να τον μαρκάρει. Αυτή τη φορά σταμάτησε στους 38 πόντους οδηγώντας την ομάδα του στην συνεχόμενη νίκη και από τη στιγμή που ξεκινάει στην βασική πεντάδα. Στα 3 αυτά ματς έχει σύνολο πόντων 89 περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη στα τρία πρώτα του ματς ως βασικός (ξεπερνώντας ονόματα όπως τους James,Jordan,Iverson) τα τελευταία 38 χρόνια (o Drew το 1974 είχε πετύχει κάτι ανάλογο έχοντας 97 πόντους τότε).Επίσης σε αναλογία 40 λεπτών είναι πρώτος στη λίγκα σε "καλάθι και φάουλ" μπροστά από τους Howard και Griffin. Τα ρεκόρ του όμως δε σταματούν εδώ, έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τόσους πόντους εναντιών των "Λιμνανθρώπων" για την ομάδα του τα τελευταία 25 χρόνια. Αυτή ήταν και η νίκη των Knicks απέναντι στους Lakers από το 2005.


Στη μάχη μεταξύ των δύο σέντερ που πήραν πρόσκληση νωρίτερα την ίδια μέρα για το φετινό All Star Game ο Mark Gasol κυριάρχησε κατά κράτος του Roy Hibbert έχοντας 15 πόντους 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ περιόρισε τον αντίπαλο του στη χειρότερη φετινή του βραδιά με 5 πόντους έχοντας 1/7 σουτ. Oι δύο ομάδες είχαν κρατήσει τους αντιπάλους τους πριν από αυτό το ματς 23 φορές κάτω από τους 100 πόντους, όντας πρώτοι στο NBA και παραμένοντας αυξάνοντας τις φορές αυτές μετά το τέλος του αγώνα σε 24 για την κάθε μια. Τα τρία πρώτα 12λεπτα τελείωσαν όλα ισόπαλα! Τελικά οι Grizzlies νίκησαν στην περίοδο και πήραν και το ματς έχοντας τον Speights στην καλύτερη φετινή του βραδιά με 19 πόντους. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Pacers έχασαν 2ο παιχνίδι στη σειρά.

Οι Hornets έχασαν για 8o συνεχόμενο παιχνίδι κόντρα στους Blazers μολονότι για φορά στα τελευταία 6 παιχνίδια ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο χωρίς όμως σε κανένα από αυτά να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι τέλους. Αυτή ήταν και η 23η ήττα στα 25 τελευταία παιχνίδια για τις "Σφήκες" που δε μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στον Crawford που ήταν ασταμάτητος με 31 πόντους.

Το Dallas με τη νίκη του επί των Timberwolves βελτίωσε το ρεκόρ του σε 8-1 στα ματς τα οποία πετυχαίνει τριψήφιο αριθμό πόντων. Στο παιχνίδι αυτό οι Mavericks έκαναν ρεκόρ για φέτος έχοντας 16 κλεψίματα και προκαλώντας αρνητικό ρεκόρ για τους αντιπάλους τους που υπέπεσαν σε 28 λάθη. Ο Nowitzki έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων για φέτος με 33.

Οι Thunder με τη νίκη τους κόντρα στους Jazz "έστειλαν" τον προπονητή τους Scott Brooks στον πάγκο της Δύσης για το φετινό All Star Game. Αυτό συνέβη αν και ευστόχησαν στα λιγότερα τρίποντα για φέτος, μόλις 3 έχοντας και το χειρότερο ποσοστό επίσης με 20%. Παράλληλα όμως υποχρέωσαν τους αντιπάλούς τους να έχουν μόλις 6 επιθετικά ριμπάουντ, την χειρότερη επίδοση για την ομάδα της Utah την τρέχουσα σεζόν.

Λιγότερα ματς του Σαββάτου λιγότερα και τα νούμερα που ξεχώρισαν...

Οι Bobcats κατάφεραν να ξεχωρίσουν και πάλι με τις αρνητικές επιδόσεις τους. Διεύρυναν ακόμα παραπάνω το σερί τους έχοντας πια 14 ήττες, ενώ μες στον Φεβρουάριο δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ξεπεράσουν τους 90 πόντους. Στα 5 τελευταία τους παιχνίδια σημειώνουν κατά μέσο όρο 78.6 πόντους σουτάροντας με ποσοστό 37.7%. Είχαν όμως και δύο θετικά να αποκομίσουν από το τελευταίο τους παιχνίδι μιας και είχαν τα λιγότερα λάθη για φέτος έχοντας μόλις 6 ενώ έκαναν ρεκόρ σε βολές που σούταραν αλλά και ευστόχησαν έχοντας 33/43. Ο Kemba Walker σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων για 17η φορά φέτος, ο Devin Brown για στα 11 τελευταία ματς,ο Butler για 14η και ο Foye για 10η για τους φιλοξενούμενους. Τέλος ο Griffin πέτυχε το 17ο φετινό του double double και ξεπέρασε τους 20 πόντους για 15η φορά τη φετινή σεζόν.

Οι Pacers χάνοντας για πρώτη φορά 2 ματς συνεχόμενα άρχισαν να κατρακυλάνε γνωρίζοντας την ήττα και από το Denver την συνεχόμενη τους πια. Οι φιλοξενούμενοι σταμάτησαν το αρνητικό τους σερί στις 5 ήττες σκοράροντας 62 πόντους μέσα από τη ρακέτα τους περισσότερους που έχει δεχθεί φέτος η ομάδα της Indiana. Για τους γηπεδούχους ήταν και η ήττα στη σεζόν σε ματς που υπερβαίνουν τις 20 ασίστ. Μέχρι πρότινος είχαν ρεκόρ 9-0. Ο τραυματισμός του George Hill μάλλον τους στοιχίζει ακριβά αν και ο αντικαταστάτης του  A.J. Price τα πήγε περίφημα έχοντας season high με 13 πόντους.


Οι Sixers με τη νίκη τους εναντίον των Cavaliers βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 6-0 απέναντι σε ομάδες από την Central division και 14-4 κόντρα σε ομάδες από την Ανατολή. Είχαν μάλιστα μόλις 6 λάθη στο παιχνίδι αυτό τη στιγμή που οι αντίπαλοι τους είχαν 6 airball...

Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι μεταξύ Timberwolves και Knicks προκάλεσε sold out στο Target Center με 20,232 θεατές τους περισσότερους από το 2004 κι έπειτα. Ο Love συνεχίζοντας την παράδοση του κόντρα στην ομάδα των Knicks είχε 32 πόντους και 21 ριμπάουντ με 10/10 βολές. Την τελευταία 2ετία και σε 3 ματς εναντίον τους έχει 32 πόντους και 22 ριμπάουντ μέσο όρο! Μπορεί να έκλεψε την παράσταση σε έναν αγώνα που όλοι είχαν στραμμένα τα βλέμματα τους στον Jeremy Lin έχασε όμως τον αγώνα με τον Ταιβανέζο να ευστοχεί σε 1/2 βολές οδηγώντας την ομάδα του για 5ο σερί ματς στη νίκη, ενώ ο ίδιος αστόχησε στο δικό του σουτ στην εκπνοή. Έχοντας πια 4 σερί ματς με πάνω από 20 πόντους και 7 ασίστ στο καθένα από αυτά είναι ο μόνος που το έχει καταφέρει φέτος μαζί με τον Lebron James. Κράτησε και σε χαμηλά νούμερα τον Rubio με τον Ισπανό πια να έχει στα 7 τελευταία παιχνίδια χαμηλά ποσοστά έχοντας κατά σειρά 5/15, 2/8, 1/6, 2/9, 4/7, 3/8  και 3/7 σουτ με το ποσοστό του να έχει πέσει στο 37%


Οι Mavericks αν κι έχουν τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα με 30.3 χρόνια, βελτίωσαν σε 7-3 το ρεκόρ τους όταν παίζουν 2ο ματς σε διάστημα 2 ημερών. Αν αναλογιστούμε πως το ματς πήγε και σε δύο παρατάσεις μάλλον αυτό αποτελεί κατόρθωμα για τους 30ρηδες πρωταθλητές. Βέβαια έχασαν τη διαφορά που είχαν πάρει στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο κράτησαν στους λιγότερους πόντους για φέτος στους αντιπάλούς τους τόσο στο πρώτο 12λεπτο με 14 όσο και στη λήξη του ημιχρόνου με 32. Στον αγώνα αυτό αγωνίστηκαν οι νικητές της τελευταίας 3ετίας του βραβείου για 6ο παίκτη της χρονιάς δηλαδή οι Lamar Odom, Jamal Crawford και Jason Terry με τον τελευταίο να φτάνει τους 15,956 πόντους στην καριέρα τους και να ξεπερνάει τον θρυλικό "Pistol" Pete Maravich περνώντας πια στη 93η θέση με τους σκόρερ όλων των εποχών στο NBA.


Οι Magic ,καθοδηγούμενοι από έναν σεληνιασμένο Jason Richardson που στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε 28 από τους 31 πόντους του έχοντας 8 στα 9 τρίποντα σε αυτό το διάστημα και 9 στα 11 συνολικά, κατάφεραν να κερδίσουν μες στο Bradley Center τους Bucks που αν και ξεκίνησαν τη σεζόν με 4-0 εντός έχουν έκτοτε 3-5. Με τα 9 αυτά τρίποντα ισοφάρισε την επίδοση του Batum για τις περισσότερες εύστοχες προσπάθειες έξω από τη γραμμή των 7.25 φέτος.




Καλώς εχόντων των πραγμάτων το βράδυ θα "ανέβει" και η αναφορά για τα χτεσινά ματς με περισσότερες λεπτομέρειες.






 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management