Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

13.2.12

ΑΝΑΣΤΑΤΑ STATS & QUOTES 13.2 (1/2)



Raptors 92 vs Lakers 94
Μετά τον Jeremy Lin άλλος ένας πλέι μέικερ έκανε ρεκόρ καριέρας απέναντι στους Lakers, ο λόγος για τον Jose Calderon που σημείωσε 30 πόντους. Αυτή τη φορά όμως ο Kobe Bryant πήρε το θέμα προσωπικά και με καλάθι του 4.6'' πριν τη λήξη, έπειτα αναλαμβάνοντας να παίξει ο ίδιος άμυνα στον Ισπανό αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κάνουν παράβαση 5 δευτερολέπτων στην επαναφορά και κατόπιν ευστοχώντας σε 1/2 βολές, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του που γυρνάει πίσω στην έδρα της (μιας και τα Grammy έγιναν χθες βράδυ) έχοντας ως ρεκόρ στην περιοδεία τους 3-3. Οι 34 πόντοι για τους φιλοξενούμενους κατά τη διάρκεια της 1ης περιόδου ήταν ρεκόρ για εφέτος και αρνητικό για την άμυνα των γηπεδούχων. Οι Καναδοί από την πλευρά τους έκαναν ρεκόρ για φέτος σουτάροντας με ποσοστό 54.5% στα τρίποντα ενώ και ο άστοχος χτες DeRozan έκανε ρεκόρ καριέρας με 7 ασίστ τελειώνοντας όμως το ματς με  2/13 σουτ και το άστοχο τρίποντο στην εκπνοή που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του.
Kobe Bryant: "Μπορεί να μην έχω πάει καθόλου στο κολέγιο αλλά ξέρω να μετράω και ήταν όντως παράβαση των 5 δευτερολέπτων στην επαναφορά των Raptors. Ο Calderon είναι ένας σπουδαίος παίκτης και από τους αγαπημένους μου πλέι μέικερ. Δεν ήταν καθόλου έκπληξη για μένα η απόδοση του απόψε".
Metta World Peace: "Μένουν 2 λεπτά για να τελειώσει ο αγώνας κι έχεις τους Bryant,Gasol και Bynum στο παρκέ? Ε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν παίξεις σύμφωνα με τις δυνατότητες σου, θα το κερδίσεις το παιχνίδι".


Celtics 95 vs Bulls 91
Με τον Rajon Rondo να κάνει το 2ο triple double στη σεζόν (από τα μόλις 6 που έχουν σημειωθεί φέτος) κάνοντας παράλληλα ρεκόρ καριέρας σε πόντους με 32 και φετινό σε ασίστ με 15, μαζεύοντας και 10 ριμπάουντ, οι Celtics επέστρεψαν στις νίκες μετά από 2 ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα στους Bulls που αγωνίστηκαν για ακόμα ένα ματς χωρίς τους Rose και Hamilton. O πλέι μέικερ των γηπεδούχων έχοντας παραπάνω από 30 πόντους και 15 ασίστ έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο από πέρσι τον Μάρτη όταν ο χτεσινός μεγάλος απών Rose είχε πετύχει 30 πόντους και μοίρασε 17 ασίστ εναντίον των Bucks. Επίσης έγινε ο 3ος μόλις παίκτης τα τελευταία 15 χρόνια που τελειώνει ματς έχοντας πάνω από 30 πόντους 15 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Την 3άδα συμπληρώνουν ο Baron Davis από το 2007 και ο Lebron το 2010. Οι Bulls μετά τα πρώτα 50'' εναντίον των Bucks πριν από 4 παιχνίδια δεν είχαν βρεθεί ποτέ πίσω στο σκορ και ήταν μπροστά εναντίον όλων των αντιπάλων τους για 193 συναπτά λεπτά. Επίσης στο προηγούμενο ματς εναντίον των Celtics ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ. Χθες αντίθετα δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να πάρουν το προβάδισμα. Στα τελευταία 4 παιχνίδια οι "Ταύροι" δεν είχαν δεχτεί περισσότερους από 16 πόντους στο 1ο 12λεπτο, με τους "Κέλτες" όμως δέχτηκαν 18 πριν συμπληρωθούν καν 6 λεπτά στην πρώτη περίοδο.
Στην προηγούμενη αναμέτρηση τους είχαν βάλει μόλις 13 στα πρώτα 12 λεπτά. Οι γηπεδούχοι έκαναν ρεκόρ για φέτος έχοντας 13/13 αιφνιδιασμούς από τους οποίους αποκόμισαν 33 πόντους, ενώ ρεκόρ καριέρας έκανε και ο ρούκι της ομάδας JaJuan Johnson με 12 προσωπικούς πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Οι δύο ομάδες θα ξαναπαίξουν μεταξύ τους στο Chicago αυτή τη φορά την Πέμπτη.
Doc Rivers: "Νομίζω είχαμε καλό ρυθμό σήμερα. Τρέξαμε αρκετά και νομίζω έτσι πρέπει να παίζουμε γενικότερα. Αν δεν κάναμε και τόσα λάθη θα είχαμε κερδίσει πιο άνετα".
Tom Thibodeau: Rondo είναι παίκτης μεγάλης κλάσης κι είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις όσο καλή άμυνα κι αν παίξεις επάνω του. Γενικά οι Celtics είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα και σήμερα παίξανε πάρα πολύ καλά.


Pistons 77 vs Wizards 98
Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από ένα νικηφόρο σερί 4 αγώνων και το ματς με τους εκ των ουραγών Wizards έμοιαζε σαν μια ευκαιρία για να το διευρύνουν ακόμα περισσότερο. Δεν μπόρεσαν όμως να τα καταφέρουν έχοντας ένα τραγικό 2ο ημίχρονο που σούταραν με ποσοστό 27.3% κόντρα σε μία από τις χειρότερες αμυντικά ομάδες στο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μόνος παίκτης τους που πέτυχε παραπάνω από ένα καλάθι στις 2 τελευταίες περιόδους ήταν ο Monroe που τελείωσε το ματς έχοντας 27 πόντους. Για τους "Μάγους" ο John Wall παίζοντας αντίπαλος του μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στο Kentucky Brandon Knight (που δικαιολογώντας το επώνυμο του ήταν σαν αμυντικό τείχος απέναντι του περιορίζοντας τον στους 2 μόλις πόντους) ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 15 ασίστ, οι περισσότερες εκ των οποίων κατέληξαν σε θεαματικές φάσεις alley hoop προς τον McGee. Παρότι πέτυχε το πρώτο του καλάθι αργά στο παιχνίδι, αυτό ήταν ένα τρίποντο που ξεκίνησε ένα επιμέρους σκορ 22-2 για την ομάδα του εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό τη νίκη. Ο Lewis με τους 10 πόντους που πέτυχε σε 12 μόλις λεπτά ξεπέρασε τους 15,000 πόντους στην καριέρα του κι είναι μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία του NBA που καταφέρνει να έχει 15,000 πόντους 5,000 ριμπάουντ και 1,500 εύστοχα σουτ τριών πόντων. Ο Ben Wallace από την πλευρά του ισοφάρισε το ρεκόρ του Avery Johnson έχοντας παίξει πια σε 1,054 παιχνίδια χωρίς ποτέ να γίνει ντραφτ. Ρεκόρ καριέρας και για τον ρούκι της ομάδας Vesely με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ
John Wall: "Πήρα μόνο 1 σουτ στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήμουν επιθετικός όπως συνήθως. Μετά το πρώτο μου καλάθι βρήκα κάπως το ρυθμό μου και μπόρεσα να πετύχω κι άλλα. Έτσι αναγκάστηκαν να με μαρκάρουν και άφηναν ελεύθερους τους συμπαίκτες μου τους οι οποίοι τους τιμώρησαν για αυτό".
Javale McGee: "Μου λένε ότι αναπνέω σε ποσοστό 75% ωστόσο εγώ ένιωθα αρκετά καλά και νομίζω μπορούσα να μείνω στο παρκέ παραπάνω χρόνο. Θα πρέπει απλά να συνεχίσω να παίρνω το φάρμακό μου."

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management