Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

9.2.12

ΑΝΑΣΤΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ & QUOTES 9.2.12 (1/2)



Raptors 99 vs Bucks 105
Τα "Ελάφια" κατάφεραν να ανακάμψουν μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες χάρη σε έναν πρώην παίκτη του γηπεδούχων, τον Carlos Delfino, που είχε καλύτερη φετινή ατομική επίδοση με 25 πόντους με 6/8 τρίποντα αλλά και 9 ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Dunleavy, που έχει 10.4 πόντους φέτος αλλά χτες βράδυ κατάφερε να σημειώσει 16 μόνο στη δεύτερη περίοδο. Συνολικά είχαν 12/25 σουτ έξω από τη γραμμή των 7.25 και παράλληλα 11 κοψίματα με τον Sanders να έχει 4 σε μόλις 12 λεπτά συμμετοχής. Αυτή ήταν η νίκη σε 8 παιχνίδια για τους Bucks κόντρα στους Καναδούς και συνεχόμενη στα μεταξύ τους παιχνίδια.Οι Raptors έχασαν με τραυματισμό τον Bayless που μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισοφαρίσει το φετινό του ρεκόρ με 7 ασίστ. Το Toronto έκανε ρεκόρ με 29 πόντους στην περίοδο, στην οποία ήταν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά μετά το ματς με τους Pacers από τις 13 Γενάρη. Αντίθετα το Milwaukee για 14ο συνεχόμενο παιχνίδι δεν ήταν πίσω στο επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου.Επίσης οι 58 πόντοι που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι είναι οι περισσότεροι που έχουν δεχτεί τη φετινή σεζόν στο ημίχρονο, ενώ αυτή ήταν η 10η ήττα στη σειρά σε αγώνα που δέχονται πάνω από 100 πόντους.
Delfino: "Ήμουν αρκετά τυχερός απόψε, θα πρέπει να πάω να παίξω ρουλέτα".
Gooden: Carlos ήταν τεράστιος απόψε. Μαζί με τον Dunleavy ήταν σαν σιαμαίοι έχοντας καταπληκτική απόδοση από ένα ημίχρονο ο καθένας τους".


Sixers 90 vs Spurs 100
Τα "Σπιρούνια" πέτυχαν τη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια εκτός έδρας από τότε που ξεκίνησε το "ταξίδι" τους και την συνεχόμενη συνολικά, σπάζοντας και την παράδοση που τους θέλει να χάνουν τα 3 τελευταία χρόνια όταν αγωνίζονται στην έδρα των Sixers. Ηγέτης τους για ακόμα μια βραδιά ήταν ο αναγεννημένος τον τελευταίο καιρό Parker με 37 πόντους έχοντας 13/13 βολές και κανένα φάουλ στα 38 λεπτά που αγωνίστηκε. Σημείωσαν και ρεκόρ για φέτος έχοντας μόλις 7 λάθη, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους που είναι από τις καλύτερες ομάδες στα κλεψίματα να έχουν αρνητική φετινή επίδοση από την πλευρά τους με μόλις 4. Όταν η ομάδα της Philadelphia δέχεται τριψήφιο αριθμό πόντων φέτος έχει ρεκόρ 0-6, πέρσι η αντίστοιχη επίδοση της όλη την χρονιά ήταν 6-25.
Από τους παίκτες και των δύο ομάδων επιλέχτηκαν για να αγωνιστούν στο Rising Stars Challenge για το all star weekend οι Evan Turner, Kawhi Leonard και Tiaggo Splitter με τον Βραζιλιάνο να το "γιορτάζει" έχοντας 15 πόντους παίζοντας μόλις 17 λεπτά. Εκτός έμεινε ο ρούκι των 76ers Lavoy Allen  που τελείωσε το ματς με ρεκόρ καριέρας "κατεβάζοντας" 9 ριμπάουντ.
Parker: "Λατρεύω να παίζω πικ εν ρολ με τον Tiago. Είναι πάντα στην κατάλληλη θέση"
Brand: "Όταν επιτίθεται προς το καλάθι ο Tony είναι πολύ δύσκολο για τον καθένα να προσπαθήσει να τον σταματήσει"
Popovich: Splitter έχει πολύ υψηλό μπασκετικό ΙQ"
Iguodala: "Θα ήταν πολύ καλό για μένα αλλά δε νομίζω να μου αξίζει μια θέση στο φετινό all star game"


Wizards 93 vs Knicks 107
Αυτό ήταν το 3ο ματς στη σειρά ,που η αποκάλυψη για τον μήνα Φεβρουάριο σαν παίκτης που εμφανίστηκε από το πουθενά, ο Jeremy Lin πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι οδήγησε και πάλι την ομάδα του σε νέα νίκη, την κατά σειρά, χωρίς να κάνει νέο ρεκόρ σε πόντους αυτή τη φορά, μιας και "περιορίστηκε" στους 23 ,ανέβασε όμως την καλύτερη επίδοση του στις ασίστ μοιράζοντας 10 κι επιτυγχάνοντας έτσι το πρώτο double double ως παίκτης του NBA. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να έχουν 5 παίκτες να πετυχαίνουν πάνω από 16 πόντους, με τον Chandler να κάνει ρεκόρ για φέτος με 25, δύο μόλις λιγότερους από το ρεκόρ καριέρας που το είχε πετύχει το 2002! Καλύτερη φετινή επίδοση σε πόντους και για τον Novak που είχε 19 πόντους με 5/9 τρίποντα. Ο Lin είναι ο πρώτος παίκτης μετά τον LeBron από το 2003-2004 που στις δύο πρώτες του συμμετοχές στην αρχική πεντάδα έχει παραπάνω από 20 πόντους και 8 ασίστ. Ήδη είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο του παίκτη της εβδομάδας για την Ανατολή. Οι "Μάγοι" μετρούν πια 8 συνεχόμενες ήττες ως αντίπαλοι των Knicks.  Το γήπεδο αυτή τη φορά είχε περισσότερο κόσμο απ' ότι συνήθως μιας και στην πρωτεύουσα υπάρχουν χιλιάδες απόφοιτοι του πανεπιστημίου του Harvard και χιλιάδες επίσης Αμερικανοταιβανέζοι που αγόρασαν εισιτήριο για να δουν από κοντά τον συμφοιτητή ή συμπατριώτη τους αντίστοιχα.
Ο Fields από τους φιλοξενούμενους (που μάζεψε 8 ριμπάουντ, ρεκόρ για φέτος) και ο Wall από τους γηπεδούχους θα συμμετάσχουν στο Rising Stars Challenge.
Chandler: "Δεν ήξερα ότι μπορούσε να καρφώσει. Όταν τον είδα να το προσπαθεί ήθελα να του φωνάξω,όχι Jeremy απλά κάνε lay up  καλύτερα. Ξαφνικά τον είδα να καρφώνει και να ενθουσιάζεται με αυτό που έκανε όσο και το κοινό στις κερκίδες"
Wittman: "Μου έστειλε μήνυμα ο γιος μου στο κινητό πριν καν τελειώσει ο αγώνας οτί όταν πήγαινε πανεπιστήμιο η ομάδα του είχε αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη επιτυχία τον Lin απ'ότι κάναμε εμείς απόψε"



Magic 102 vs Heat 89
Για άλλο ένα παιχνίδι οι γηπεδούχοι απέδειξαν ότι είναι ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Κριτήριο για το πως θα κυλήσει για αυτούς το ματς αποτέλεσε για μια ακόμα φορά το πόσο εύστοχοι ήταν από τη γραμμή του τριπόντου. Οι Magic έκαναν ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας έχοντας 42 σουτ τριών πόντων αλλά δικαιώθηκαν για την επιλογή τους μιας και τα 17 από αυτά βρήκαν στόχο. Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Anderson που ήδη από το πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει 24 πόντους με 5 τρίποντα και τον Dwight Howard για 38η φορά στην καριέρα του να έχει παραπάνω από 20 πόντους και ριμπάουντ τελειώνοντας τον αγώνα με 25 και 24 αντίστοιχα, έφτασαν σε μία σχετικά άνετη νίκη διατηρώντας την παράδοση που τους βρίσκει νικητές στα 17 από τα τελευταία 22  ματς μεταξύ τους. Ο James που στην τελευταία του επίσκεψη σε αυτό το γήπεδο είχε πετύχει 51 πόντους αυτή τη φορά πέτυχε μόνο το ένα τρίτο δηλαδή 17. Κάποια ξεσπάσματα του Wade που τελείωσε το ματς με 33 πόντους δεν ήταν αρκετά για τους περσινούς φιναλίστ. Ο "Flash" έχει φέτος 0/9 σουτ τριών πόντων ενώ την περσινή σεζόν είχε ευστοχήσει σε 63. Για τους Heat αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι από μία σειρά 6 αγώνων που έχουν να δώσουν εκτός έδρας και σίγουρα θα περίμεναν ένα καλύτερο ξεκίνημα.
Van Gundy: "Νομίζω ήταν πολλά τα τρίποντα ακόμα και για τα δικά μας δεδομένα αλλά τα 35 ή 36 από αυτά ήταν υπό καλές προυποθέσεις"
Spoelstra: "Ο αριθμός των σουτ τριών πόντων που είχαν οι αντίπαλοί μας και ιδιαίτερα τα εύστοχα, έκαναν την διαφορά στο παιχνίδι"
James: "Νομίζω έχει καταντήσει λιγάκι κουραστικό το όλο θέμα. Μου φαίνεται ότι αν κάποιος πάει στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει γάλα και δε βρει το αγαπημένο του θα ρίξει το φταίξιμο σε εμένα"


Cavaliers 99 vs Clippers 92
Ο αγώνας αυτός είχε να κάνει με πολλές απουσίες αλλά και επιστροφές. Καταρχάς ήταν το ντεμπούτο του Kenyon Martin με τη νέα του ομάδα ύστερα από την επιστροφή του από την Κίνα (δεν ήταν και ιδιαίτερα εντυπωσιακός πέρα από ένα κάρφωμα έχοντας μόνο 6 πόντους 4 ριμπάουντ και 2 κοψίματα σε 20 λεπτά), αλλά και το πρώτο ματς μετά τον τραυματισμό του Billups και την προώθηση στο βασικό σχήμα του Foye (θετικός με 15 πόντους) στη θέση του. Από την άλλη πλευρά δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Irving αλλά ο αντικαταστάτης του στην πεντάδα Sessions έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με 24 πόντους και 13 ασίστ. Καλύτερη φετινή επίδοση σε πόντους και για τον Jameson με 27 ενώ στη μάχη κάτω από τα καλάθια παρά τον τραυματισμό του που τον κράτησε προσωρινά εκτός αγώνα, ο Varejao πέτυχε άλλο ένα double double κρατώντας και τον Jordan άποντο στην άμυνα. Για τον Βραζιλιάνο αυτό ήταν το 5ο συνεχόμενο ματς με διψήφιο αριθμό σε πόντους και ριμπάουντ έχοντας περίπου 15 σε αυτό το διάστημα σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίες. Οι Clippers έφυγαν ηττημένοι για 10η σερί χρονιά από αυτό το γήπεδο, με την τελευταία τους νίκη να είναι τον Μάρτη του 2002! Οι Irving και Thompson που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Rising Stars Challenge ήταν απόντες από πλευράς γηπεδούχων, ενώ ο Griffin ,που και φέτος θα λάβει μέρος τόσο στο All Star Game όσο και στο παιχνίδι των ομάδων που απαρτίζονται από ρούκι και πρωτοετείς, είχε 25 πόντους και 15 ριμπάουντ.
Varejao: "Όταν πρωτοήρθα εδώ δεν ήξερα καλά καλά να μιλήσω την γλώσσα αλλά σε κάθε αγώνα αισθανόμουν όλους τους φιλάθλους στο πλευρό μου. Τώρα πια νιώθω σαν να είμαι από εδώ. Υποστηρίζω τους Browns στο NFL και τους Indians στο baseball"
Paul: "Αν είχαμε κάτι θετικό απόψε; Σε καμία περίπτωση, είμασταν πολύ κακοί, σουτάραμε πολύ άσχημα, δεν παίξαμε καλή άμυνα, ήταν από τα χειρότερα παιχνίδια μας"

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management