Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

4.10.12

Aγωγη των παικτων για το anti-flopping role



Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα καλούνται να βάλουν από 'δω και στο εξής όσοι παίκτες προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τους διαιτητές μέσω του περιβόητου πλέον flopping. Έτσι, κάτι που ξεκίνησε αρχικά σαν φήμη και κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες ήρθε χθες να επισημοποιηθεί με την ανακοίνωση του ΝΒΑ για το anti-flopping role. Συγκεκριμένα, ο...τιμοκατάλογος του ΝΒΑ αναφέρει μία απλή προειδοποίηση την πρώτη φορά που κάποιος παίκτης θα διαπράξει flop, ενώ από κει κι έπειτα θα εισέρχεται το χρηματικό πρόστιμο με 5.000, 10.000, 15.000 και 30.000 δολάρια αντίστοιχα, από την δεύτερη ως την πέμπτη φορά που θα παραβιαστεί ο κανόνας. Μάλιστα, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση και ο αθλητής φτάσει τις  έξι ή περισσότερες παραβάσεις τότε πέραν του χρηματικού προστίμου που θα είναι σαφώς μεγαλύτερο, θα προβλέπεται και αποκλεισμός ενός αγώνα.Όλα αυτά βέβαια για την regular season, καθώς οι ποινές στα playoff δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, κάτι που θα γίνει κατά την διάρκεια της σεζόν.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο  νεοεισαχθείς κανόνας θα ορίζεται από οποιαδήποτε σωματική επαφή που σκοπό έχει να ξεγελάσει τους διαιτητές ώστε οι τελευταίοι να καταλογίσουν φάουλ στον αντίπαλο. Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος παράγοντας που θα καθορίζει αν ένας παίκτης έχει διαπράξει  flop είναι αν θα πρόκειται για φυσική αντίδραση με βάση την κατεύθυνση και την ταχύτητα  με την οποία έρχεται σε επαφή με τον αντίπαλο του. Στο νέο κανόνα αναφέρθηκε και ο  εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΝΒΑ, Stu Jackson, ο οποίος τόνισε :'' To flop δεν έχει καμία θέση στο παιχνίδι μας, διότι έτσι ξεγελάς τους διαιτητές ώστε να σφυρίξουν ένα άδικο φάουλ στον αντίπαλο ή ξεγελάς τους οπαδούς που νομίζουν πως οι διαιτητές δε σφύριξαν κάποιο φάουλ".

Πάντως σε όλο αυτό η πλευρά των παικτών δεν έμεινε αμέτοχη, καθότι αμέσως μετά την επισημοποίηση του anti-flopping role ανακοίνωσε μέσω του αντιπροσώπου της,Billy Hunter, πως πρόκειται να προβεί σε αγωγή και καταγγελία κατά του κομισάριου, David Stern, για την απόφαση που πήρε να εισάγει το νέο αυτό κανονισμό.Αυτό καθώς όπως δήλωσε ο πρώτος:''To NBA δεν μπορεί να περνάει έτσι έναν κανονισμό χωρίς να έρχεται σε διαπραγμάτευση με τους παίκτες, ιδίως όταν πρόκειται για έναν που τους αφορά αποκλειστικά, και μάλιστα να τους τιμωρεί με χρηματικά πρόστιμα που τους βλάπτουν οικονομικά".

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management