Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

25.10.12

ATLANTA HAWKS PREVIEW


Mία σχετικά "καρμπόν" σεζόν με τις τέσσερις τελευταίες ήταν η περσινή για τους Hawks, που τερμάτισαν στην 5η θέση της Ανατολής(με 40-26), παίρνοντας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το εισιτήριο για τα playoff όπου  αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από τους Celtics(4-2). Έτσι και με το βήμα παραπάνω να μην έρχεται, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να δώσει τα...κλειδιά στον πρώην Vice President of Basketball Operations των Spurs,Danny Ferry, προσφέροντας του την ίδια θέση με την διαφορά ότι στα "γεράκια" δεν θα είναι αντιπρόεδρος, αλλά πρόεδρος και general manager.Oι αποφάσεις που πήρε ήταν άμεσες, μεγάλες και εμπεριείχαν ρίσκο, καθώς με το "καλημέρα" έστειλε τον franchise player και πρώτο σκόρερ του συλλόγου επί επτά έτη,Joe Johnson, στο Brooklyn για να πάρει τους Morrow,Stevenson,Petro,Farmar και Jordan Williams(εκ των οποίων στο ρόστερ παρέμειναν μόνο οι δύο πρώτοι).Με αυτό τον τρόπο άδειασε από το salary cup της ομάδας περίπου 90 εκ. δολάρια, κι άλλα 16 από την παραχώρηση του Marvin Williams στους Jazz, αντί του Devin Harris.Στόχος του να "αρπάξει" καταξιωμένους παίκτες και καλούς σουτέρ από την αγορά των ελευθέρων προσφέροντας τους χαμηλά συμβόλαια, κάτι που πέτυχε με τις προσθήκες των Lou Williams(15,7 εκ. για τρία χρόνια) και Kyle Korver(5 εκ. για ένα χρόνο), αλλά και την ενίσχυση της frontline με τον Anthony Tolliver(850χιλ. δολ. για ένα χρόνο).Πλέον, υπάρχει μία εξόφθαλμη αναβάθμιση στον πάγκο της ομάδας σε σχέση με πέρυσι, σίγουρα καλύτεροι σουτέρ(Williams,Morrow,Korver, αλλά και ο rookie Jenkins), προσθήκες καλών αμυντικών(Petro,Stevenson) και γενικότερα αρκετές και ποιοτικές επιλογές στην περιφέρεια. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν τελικά καταφέρει να πίασει το...στοίχημα ο Ferry ή θα 'χουμε μία από τα ίδια για άλλη μία χρονιά.

Aφίξεις:John Jenkins,Mike Scott(draft),Kyle Korver,Devin Harris,Anthony Morrow,DeShawn Stevenson,Johan Petro(trade),Lou Williams,Damion James,Anthony Tolliver,James Andreson(free agency)
Aποχωρήσεις:Kirk Hinrich, Jerry Stackhouse,Vladimir Radmanovic,Jason Collins,Tracy McGrady(free agency),Joe Johnson,Marvin Williams,Willie Green

Ρόστερ:
Jeff Teague(PG)
Anthony Morrow(SG)
DeShawn Stevenson(SF)
Josh Smith(PF)
Al Horford(C)
James Anderson(G),Devin Harris(G),Damion James(F),John Jenkins(G),Ivan Johnson(F),Kyle Korver(G-F),Zaza Pachulia(F-C),Johan Petro(C),Anthony Tolliver(F),Mike Scott(F),Lou Williams(G)
Προπονητής:Larry Drew
Αστέρι:Josh Smith

Γήπεδο: Philips Arena
Division: Southeast
Περσινό ρεκόρ: 40-26(5oι στην Ανατολή, 2οι στη Southeast
Εκτίμηση: 8oι στην Ανατολή
Απόδοση πρωταθλητή: 81 στη bet365

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management