Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

6.10.12

Preseason Day 1:ΤΟΥΣ ΑΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κακό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι Celtics, καθώς στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του NBA Europe Live Tour ηττήθηκαν με 97-91 από την Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, είχαν σε εξαιρετικοί βραδιά τους Romain Sato(27π., 7 ριμπ.,2 ασ., 2κλεψ., 8/15 σουτ, 4/4 τριπ.) και Bo McCaleb(21π., 4ριμπ., 5ασ.,2κλεψ.,9/14 σουτ), εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τα πολλά λάθη των Αμερικανών, ενώ από την δεύτερη περίοδο κι έπειτα ήταν μονίμως σε θέση οδηγού.

Αντίθετα, η Βοστόνη πέραν του προβαδίσματος που πήρε(27-26) με το εύστοχο τρίποντο του Rajon Rondo στη λήξη της πρώτης περιόδου, εν συνεχεία δε κατάφερε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τα πολλά λάθη της, καθότι τελείωσε το παιχνίδι με 25 ενώ έδωσε πολλές ευκαιρίες στην Φενερ να ανανεώσει την επίθεση της, χάνοντας εύκολα αμυντικά ριμπάουντ.Ωστόσο, ο Doc Rivers έχει δύο καλούς λόγους να χαμογελάει, αφού είδε τους Jeff Green(16π., 4 ριμπ., 1 ασ.,  7/10 σουτ) και Jared Sullinger(16π., 8ριμπ., 7/11 σουτ) να πραγματοποιούν πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Αυτός ήταν και ένας λόγος που οι Garnett και Pierce δεν πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής, αφού βρέθηκαν στο παρκέ  15 και 26 λεπτά αντίστοιχα. Κάτι που δεν συνέβη με τον Rajon Rondo(13π., 3ριμπ., 9ασ.,3κλεψ., 3/9 σουτ, 1/2 τριπ.,), ο οποίος απ'ότι φαίνεται θα είναι πλέον ξεκάθαρα ο ηγέτης των νέων Celtics.Όσον αφορά τον Courtney Lee ήταν πολύ κακός και δε βοήθησε σε κανένα σημείο την ομάδα του, καταφέρνοντας μάλιστα να έχει ήδη 5 φάουλ στο ημίχρονο για να συμπληρώσει εν τέλει τα 6 στα 6:30 πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι
Στα πρώτα λεπτά του πρώτου δωδεκαλέπτου το προβάδισμα εναλλασσόταν μέχρι το 09:00, σημείο όπου οι Celtics πέτυχαν το τελευταίο τους καλάθι πριν ακολουθήσουν τέσσερα λεπτά....ξηρασίας, λόγω των πολλών λαθών και άστοχων επιλογών στην επίθεση, με τους Τούρκους να χτίζουν μία διαφορά 10 πόντων, περίπου πέντε λεπτά πριν την λήξη.Εν συνεχεία η ομάδα του Doc Rivers έστρωσε την άμυνα της και ο Rondo πήρε το... όπλο του, τελειώνοντας την πρώτη περίοδο με 7 πόντους, 5 ασίστ και ένα τρίποντο με την λήξη, το οποίο και έδωσε το προβάδισμα με 27-26 στους "πράσινους".

Ωστόσο, oι παίκτες του Simone Pianigiani είχαν απάντηση με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και συγκεκριμένα με τους Sato και Bogdanovic να βομβαρδίζουν πίσω από το γραμμή του τριπόντου πετυχαίνοντας τρία συνεχόμενα, πήραν μία διαφορά πέντε πόντων. Οι Celtics συνέχιζαν να κάνουν λάθη, ο Sato συνέχιζε να φορτώνει με πόντους το καλάθι τους(μετά τους 5 της πρώτης περιόδου πέτυχε άλλους 11 στη δεύτερη), o Savas έκανε ότι ήθελε τον Milicic και μοιραία η διαφορά σταμάτησε στους 10 πόντους στο ημίχρονο. Αποτέλεσμα αυτού η μεγάλη αστοχία των Αμερικανών, που από το 08:00 κι έπειτα πέτυχαν μόλις 8 πόντους(οι μισοί από βολές), αλλά και το ένα πίσω απ'το αλλό ριμπάουντ που χάνανε στην άμυνα.

Το εμφανές πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ συνεχίστηκε και στο τρίτο δωδεκάλεπτο, στις αρχές του οποίου μάλιστα οι Τούρκοι ανανέωσαν την επίθεση τους τέσσερις συνεχόμενες φορές. Όμως, τουλάχιστον επιθετικά η Βοστόνη έδειχνε να έχει καλύτερες επιλογές και με τους Terry, Βass(7 πόντοι στην τρίτη περίοδο) προσπαθούσε να ψαλίδισει την διαφορά η οποία έμενε όμως κολλημένη στους 10 πόντους, απόρροια της εξαιρετικής εμφάνισης McCalebb στο ίδιο διάστημα(9 πόντοι στην τρίτη περίοδο) που έκανε περίπατο στην άμυνα των "πρασίνων" η οποία πολλές φορές θύμιζε... αεροδιάδρομο. Ωστόσο, οι τελευταίοι κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά στο -7 με έξι συνεχόμενους πόντους του Rondo στα τελευταία λεπτά του δωδεκαλέπτου για το 79-72.

Η τελευταία περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στον Jeff Green, ο οποίος πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς με τους 11 συνεχόμενους πόντους που πέτυχε. Ο μεγάλος άτυχος της περσινής περιόδους για τους Κέλτες ήταν ο μόνος που σκόραρε για την ομάδα του από το 06:45 κι έπειτα, αλλά το ίδιο έκανε στην αντίπερα και ο Bo McCalebb που συνέχιζε σταθερά να κάνει ότι ήθελε κάτω από το καλάθι της Βοστόνης. Η διαφορά έφτασε στο -3 με το τελευταίο εύστοχο καλάθι του Green 1:19 πριν την λήξη της αναμέτρησης και όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να γυρίσουν το ματς στο φινάλε.Ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τον Sato ο οποίος δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη και με τρίποντο στο 1 λεπτό πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 97-91.


Με αυτό τον τρόπο οι Κέλτες έγιναν οι 11η ομάδα του ΝΒΑ που χάνει από κάποια της Ευρώπης, κάτι που πάντως δε φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Doc Rivers ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού:"Eαν παίζουμε έτσι τον Απρίλιο, δεν θα την βγάλουμε μέχρι τον Μάιο.Ωστόσο αυτό είναι κάτι που δε θα πρέπει να μας ανησυχεί". Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξαιρετική επανεμφάνιση του Jeff Green, που είχε πατήσει για τελευταία φορά παρκέ σε επίσημη αναμέτρηση στις 11 Μαίου του 2011, καθότι μετέπειτα παρουσιάστηκε το γνωστό πρόβλημα που είχε στην καρδιά.

"Αγωνίστηκε με άνεση και με εξαιρετική ταχύτητα.Όλοι είδαμε  ότι έπαιξε με την ίδια άνεση τόσο σαν small όσο και σαν power forward.Tην τελευταία φορά που τον είχαμε στη διάθεση μας δυσκολευόταν να βρει την θέση του", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του συλλόγου της Μασαχουσέτης και συνέχισε:''Αρχίζουμε να βρίσκουμε το στυλ που του ταιριάζει, κάτι που σημαίνει πως αυτό θα βοηθήσει την ομάδα.Αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει άνετα, γιατί όταν είχε πρωτοέρθει στην ομάδα δεν πρόλαβε να συνηθίσει" για να καταλήξει λέγοντας πως:''Είναι ένας καλός παίκτης και το αποδεικνύει στην πορεία του camp.Πιστεύω πως θα συνεχίσει να παίζει με τον τρόπο που είδατε απόψε".

Nα σημειωθεί πως οι Celtics πλέον μεταβαίνουν στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, όπου αύριο(7 Οκτωβρίου) θα τεθούν αντιμέτωποι με την Armani Milano στο Mediolanum Forum για το δεύτερο και τελευταίο φιλικό τους παιχνίδι στο ΝΒΑ Europe Live Tour.


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management