Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

29.10.12

SAN ANTONIO SPURS PREVIEW


Αν και κάθε χρονιά οι "ειδικοί" αλλά και οι εταιρίες στοιχημάτων δείχνουν να τους έχουν ξεγραμμένους μιας και η "ραχοκοκκαλιά" της ομάδας έχει κατά πολύ ξεπεράσει τα 30 χρόνια ο καθένας τους, οι Spurs είναι η ομάδα που τα 2 τελευταία χρόνια κατέκτησε την πρώτη θέση στην πολύ ανταγωνιστική Δύση. Παρά τους εκάστοτε τραυματισμούς βασικών παικτών της αλλά και του rotation που είναι αναγκασμένος να εφαρμόζει ο Popovich για να έχει φρέσκους τους "βετεράνους" παίκτες του, καταφέρνει και παίκτες με μηδαμινή εμπειρία (ή άλλους που θεωρούνται ήδη ξοφλημένοι με τελευταία παραδείγματα τους  Stephen Jackson και Boris Diaw)  αλλά και αξία να τους μετατρέπει σε πολύτιμες μονάδες παίρνοντας το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους κι ίσως ακόμα παραπάνω.
Φέτος η ομάδα παραμένει η ίδια μιας και δεν προχώρησε σε καμία απολύτως προσθήκη (τα δικαιώματα του De Colo τους ανήκαν απλά ο Γάλλος τώρα αποφάσισε να υπερβεί τον Ατλαντικό) ενώ παράλληλα δεν αποχώρησε και κανείς, παρά μόνο ο Anderson που δεν είχε και ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής. Μπορεί το ίδιο ρόστερ παικτών που την περσινή περίοδο τους έστειλε μέχρι και τους τελικούς της Δύσης φέτος να τους οδηγήσει ακόμα παραπέρα; Πολλά θα εξαρτηθούν και πάλι από το πως θα διαχειριστεί ο Popovich τους Duncan, Ginobili και Parker που δε θα μπορέσουν να μένουν πολλά λεπτά στο παρκέ για τριψήφιο αριθμό αγώνων που ευελπιστούν στο San Antonio να διαρκέσει η νέα χρονιά (συμπεριλαμβανομένων και των πλέι οφ), ενώ αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο ο Leonard που έδειξε πολύ καλά στοιχεία σαν rookie. Αυτό όμως που φαίνεται να βολεύει τα "Σπιρούνια" είναι το γεγονός πως όλοι ασχολούνται με το ποια ομάδα εκ των Thunder και Lakers θα πάρει την πρωτιά στη Δυτική Περιφέρεια χωρίς να υπολογίσουν για ακόμα μια χρονιά τους ίδιους. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν ότι ξεκινάνε το πρωτάθλημα χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ίσως να είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι. Έχουν άλλωστε  τουλάχιστον 12 παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα τους υποτιμήσει και οι πιο "άσημοι" εξ αυτών αναμένονται βελτιωμένοι έχοντας ως πυξίδα την περσινή χρονιά!


Αφίξεις: Nando De Colo (draft)
Aποχωρήσεις: James Anderson (free agent)

Ρόστερ:
Tony Parker (PG)
Manu Ginobili (SG)
Kawhi Leonard (SF)
Boris Diaw (PF)
Tim Duncan (C)
Danny Green (G), Gary Neal (G), Patt Mills (G), Nando De Colo (G), Cory Joseph (G), Stephen Jackson  (F), DeJuan Blair (F/C), Matt Bonner (F), Tiago Splitter (F/C)
Προπονητής: Gregg Popovich
Αστέρι: Tony Parker

Γήπεδο: AT&T Center
Division: Southwest
Περσινό ρεκόρ: 50-16(1oι στη Δύση, 1οι στην Southwest)
Εκτίμηση: 1oι-3οι στη Δύση
Απόδοση πρωταθλητή: 13 στην bet365

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management