Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

9.10.12

TO KAΡΦΩΜΑ:VALUE O ΑΣΣΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ

To NBA Europe Live Tour ολοκληρώνεται σήμερα με την  Barcelona Regal να υποδέχεται τους Mavericks στο Palau Blaugrana, όπου αναμένεται να μην πέφτει καρφίτσα.Το Dallas προέρχεται από μία  δύσκολη νίκη επί της Alba στο Βερολίνο που συνοδεύτηκε από κακή εμφάνιση, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως εύκολα θα μπορούσε να είχε χάσει τον αγώνα. Όσοι από εσάς είδαν το παιχνίδι θα κατάλαβαν πως ο Rick Carlisle έχει ακόμα πολύ δουλειά σχετικά με το μοντάρισμα της ομάδας που καλείται να παρατάξει ως έτοιμη στις 30 Οκτωβρίου, όταν και θα επισκεφθούν το Los Angeles για την πρεμιέρα με τους Lakers.Στο ματς με τους Γερμανούς υπήρχε εμφανή ασυνεννοησία,  διαστήματα που οι παίκτες των Mavs δε μπορούσαν να βρεθούν μεταξύ τους(κάτι που τόνισε σε δηλώσεις του και ο Nowitzki), ενώ τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, τελειώνοντας με συνολικά 27. Το παραπάνω αποδεικνύεται και από τα 16 κλεψίματα που πραγματοποίησε η Alba.Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η πολύ κακή απόδοση του Dirk Nowitzki(8π. με 3/9, 2-2 βολές, 5 ριμπ. και 3 λάθη), ο οποίος έμεινε στο παρκέ για 34 λεπτά, κυρίως για χάρη των συμπατριωτών του, από τους οποίους γνώρισε την αποθέωση. Ο σταρ των Mavericks πάντως,πολύ δύσκολα θα πάρει ανάλογο χρόνο και σήμερα. Μοναδικό πρόβλημα για τον Carlisle ο τραυματίας Rodrique Beaubois, ο οποίος τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο στην αναμέτρηση με τους Γερμανούς. Πάντως, δικαιολογία για την απόδοση τους υπάρχει και είναι απόλυτα λογική, καθότι πρόκειται στην ουσία για καινούργια ομάδα, αφού στη βασική πεντάδα της ξεκινούσαν τρεις καινούργιοι παίκτες, την στιγμή που από τον πάγκο ερχόντουσαν άλλοι τόσοι(Brand και οι rookie Crowder,James).

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη ξεκίνησε πολύ άσχημα στα εγχώρια, αφού μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ που κατέληξε στα χέρια της Ρεάλ, έκανε άλλες δύο ήττες στο πρωτάθλημα από Βαγιαδολίδ εντός(71-78) και Μπιλμπάο εκτός(77-78). Την Παρασκευή ρίχνεται και στην μάχη της Ευρωλίγκας, υποδεχόμενη την πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Γερμανίας Brose Baskets. Ωστόσο, οι παίκτες της παρά το βαρύ πρόγραμμα περιμένουν με ανυπομονησία το φιλικό με τους Αμερικανούς, κάτι που παραδέχθηκαν σε δηλώσεις τους οι Lorbek και Tomic. Mάλιστα, ο πρώτος τόνισε πως μία ενδεχόμενη νίκη επί του Dallas θα τους έδινε μεγάλη ώθηση για την συνέχεια, γι'αυτό και θα δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά όταν αγωνίζεσαι κόντρα στους(έστω και κατά πολύ αλλαγμένους) πρωταθλητές ΝΒΑ του 2011. Από 'κει και πέρα από τους Καταλανούς αποχώρησαν πολλά ψηλά κορμιά όπως οι N'Dong,Vasquez και Perovic   με τα κενά τους να καλύβονται από τις αφίξεις των Tomic,Jawai και Todorovic,ενώ στους μπλαουγκράνα επέστρεψε και ο Sarunas Jasikevicius.

Νομίζω πως το timing είναι ιδανικό για να πάρουμε τη νίκη της Μπαρτσελόνα σε μία απόδοση που έχει μεγάλη αξία.Από την μία οι Mavericks βρίσκονται σε περίοδο που μόλις ξεκίνησαν να μοντάρονται, υπάρχει εμφανής έλλειψη χημείας και τα λάθη στο παιχνίδι της διαδέχονται το ένα το άλλο.Από την άλλη βρίσκουμε μία Μπάρτσα που ναι μεν δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά έχει μπροστά της ίσως τον ιδανικότερο αγώνα για να κάνει μία νίκη και να πάρει ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια σε Ισπανία και Ευρώπη.Κλειδί του παιχνιδιού θεωρητικά νομίζω πως θα είναι το κατά πόσο μπορούν οι Ισπανοί να εκμεταλλευτούν τα πολλά λάθη που θα κάνει το Dallas, πετυχαίνοντας πολλούς fast break πόντους.Όπως επίσης και τα επιθετικά ριμπάουντ που μπορούν να "κλέψουν" οι Ισπανοί χάρη στα ψηλά κορμιά που διαθέτουν και την αδυναμία που επέδειξε στο συγκεκριμένο τομέα το Dallas στην αναμέτρηση με την Alba.

Barcelona Regal-Dallas Mavericks-->απλή νίκη Barcelona 3,00 (στην betsafe)


Aπολογισμός μέχρι στιγμής προβλέψεων
W-L-P 2-1-0

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management