Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

10.10.12

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ NOWITZKI, ROSE

Τελικά φαίνεται πως δεν ήταν η ήττα αυτή που πείραξε περισσότερο το τεχνικό επιτελείο των Mavericks που τους "γονάτισαν" οι Καταλανοί χτες βράδυ αλλά ένα γόνατο και πιο συγκεκριμένα το δεξί του σταρ και ηγέτη της ομάδας Dirk Nowitzki! Μετά την περσινή σεζόν που έπρεπε να περάσουν 2 μήνες μέχρι ο Γερμανός να νιώσει πως είναι όλα καλά με το γόνατο του και να αρχίζει να αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, οι ίδιες ενοχλήσεις που ένιωθε τότε έκαναν και χθες την εμφάνιση τους με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί καθόλου ενώ υπάρχουν και φόβοι σχετικά με το πότε θα μπορέσει να επανέλθει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων.
Σε δηλώσεις του ο MVP των τελικών του 2011 τόνισε: "Θα δούμε πως ακριβώς θα ανταποκριθεί στη θεραπευτική αγωγή αλλά φοβάμαι πως όσο περισσότερο δεν κάνουμε κάτι για αυτό το πρόβλημα θα διογκώνεται και θα γίνεται ολοένα και χειρότερο για μένα. Αν χρειαστεί να γίνει κάτι καλύτερα να γίνει το συντομότερο δυνατόν". Έτσι δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ακόμα και στο χειρουργείο το οποίο και βέβαια θα τον κρατήσει εκτός για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και θα οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικές τακτικές στο παιχνίδι του Dallas με τον Elton Brand να παίρνει το ρόλο του στη βασική πεντάδα (μιας και το πείραμα με τον Carter στο "4" απέτυχε παταγωδώς).
Άλλος ένας παίκτης που ταλαιπωρείται από το γόνατό του είναι και ο MVP της κανονικής περιόδου αυτή τη φορά το 2011 Derrick Rose που σε χτεσινή του συνέντευξη στο NBA TV κατά τη διάρκεια του αγώνα των Bulls κόντρα στους Grizzlies δήλωσε πως δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί καθόλου την σεζόν που ξεκινάει σε 3 βδομάδες. Μπορεί τα μέχρι τώρα νέα για την κατάσταση του να είναι αρκετα ενθαρρυντικά αλλά αποκλείεται να δώσει το παρόν σε αγώνες της ομάδας του πριν το All Star break τον Φεβρουάριο ενώ εξαρτάται από το πως θα κυλήσει η αποθεραπεία του για το αν τελικά θα καταφέρει να παίξει έστω και στο τέλος της κανονικής περιόδου ή στην postseason όπου και θα είναι ακόμα πιο αναγκαία η παρουσία του αν βέβαια οι Bulls πάρουν μία από τις 8 προνομιούχες θέσεις στην Ανατολή.
Εμείς ας ελπίσουμε ότι θα δούμε και φέτος φάσεις σαν της φωτογραφίας με τους 2 παίκτες να βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο φέτος αλλά και για μερικά χρόνια ακόμα μέχρι τουλάχιστον να αποσυρθεί η σημαία των Mavericks που έχει φτάσει αισίως τα 34 χρόνια και το σώμα του μάλλον αρχίζει να παραπονιέται έντονα...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management