Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

8.10.12

TO ΚΑΡΦΩΜΑ:ΟVER ΣΤΟ TORONTO

Άλλο ένα παιχνίδι που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον σήμερα, καθώς διασταυρώνουν τα ξίφη τους  ΝΒΑ και Ευρώπη, είναι το Raptors-Real. Οι Καναδοί ενισχύθηκαν κατά πολύ φέτος, καθώς δίπλα στους ποιοτικούς Bargnani, DeRozan,Calderon,Kleiza προστέθηκαν οι Lowry,Fields,Valanciunas αλλά και ο rookie Terrence Ross, ο οποίος έδειξε δείγματα του πλούσιου ταλέντου του στο summer league. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουν την υπέρβαση καταφέρνοντας να μπουν στα playoff, όμως εξίσου δύσκολα θα δούμε την περσινή και...ρηχή(επιτρέψτε μου την έκφραση) επιθετικά ομάδα. Στη σημερινή αναμέτρηση ο Dwane Casey δεν θα έχει στη διάθεση του τους Valanciunas και Lowry που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα δώσουν κανονικά το παρών. Tην περσινή σεζόν το Toronto πετύχαινε κατά μέσο όρο 90,7 πόντους ανεξαρτήτου έδρας, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στο Air Canada Centre ήταν 92,6, αριθμοί που το κατέταξαν στην τρίτη από το τέλος θέση των offensive rankings. Ωστόσο, βρισκόταν μέσα στη δεκάδα(ένατο) όσον αφορά τoν πίνακα των defensive rankings δεχόμενο 94,0 πόντους και 93,2 στην έδρα του.

Για τους Μαδριλένους από την άλλη ο σημερινός θα είναι ο δεύτερος αγώνας τους στην Αμερική, καθότι το Σάββατο φιλοξενήθηκαν από τους Grizzlies, από τους οποίους και γνώρισαν την ήττα με 105-93.Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης βρισκόντουσαν σταθερά πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και το +16.Ωστόσο, στην τέταρτη περίοδο και με το Memphis να έχει κατεβάσει ταχύτητα, έκαναν την αντεπίθεση τους και πλησίασαν μέχρι το -5, πριν οι Randolph,Gay και Gasol κόψουν τις όποιες ελπίδες τους με κάποια συνεχόμενα καλάθια. Οι Ισπανοί είναι μία ομάδα με πολύ ενέργεια και ταχύτητα, τρέχει το γήπεδο, έχει καλούς σουτέρ, αλλά και πρόβλημα  όταν αμύνεται κοντά στο καλάθι.Κάτι που ο Marc Gasol εκμεταλλεύτηκε πλήρως το Σάββατο και έστησε πάρτι στη ρακέτα τους.Τέλος, διαθέτει και εμπειρία ΝΒΑ, αφού στο ρόστερ της υπάρχουν οι Rudy Fernandez και Sergio Rodriguez που έχουν περάσει από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Περιμένω και από τους δύο ομάδες να δώσουν ένα γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι τους και να τρέξουν όπως ξέρουν καλά και οι δύο(άσχετα αν πέρυσι οι Raptors δεν εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα τους σε πολλά παιχνίδια) το γήπεδο.Mε λίγα λόγια περιμένω να δω ένα run and gun ματς όπου θα πάρουν φωτιά τα καλάθια με πολλούς fast break πόντους.Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες είχαν ξανασυνατηθεί το 2007 στην Μαδρίτη με το τελικό σκορ να γράφει 104-103 υπέρ της βασίλισσας.Έτσι θα πάμε με το over 189,5.

Real Madrid@Toronto Raptors over 189,5(1,90 στην bet365)

Aπολογισμός προβλέψεων
1-0-0

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management