Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

6.10.12

Preseason Day 2:ΝΟWITZKI ENANTIΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Συνέχεια στο  ΝΒΑ Europe Live Tour  δίνουν σε περίπου μία ώρα οι Mavericks, οι οποίοι παίρνουν την "σκυτάλη" από τους Celtics, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με  την γερμανική  Alba στην O2 World Arena του Βερολίνου. Το χωρητικότητας 16.000 γήπεδο της γερμανικής πρωτεύουσας αναμένεται κατάμεστο, κάτι που εγγυάται η παρουσία του Dirk Nowitzki.Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως αυτό δεν θα είναι το μοναδικό παιχνίδι των πρωταθλητών του 2011 στην Ευρώπη, αφού τρείς μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου, θα μεταβούν στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης όπου θα κοντραριστούν με την Μπαρτσελόνα.



Alba Berlin(+13.5)  vs Dallas Mavericks 7.5 – 1.10 190.5 πόντοι

Οι Γερμανοί είναι η ασθενέστερη ομάδα από όλες που συμμετέχουν στα ματς στο πλαίσιο του NBA in Europe και παρόλο που ξεκίνησαν τη σεζόν θριαμβευτικά νικώντας 94-62 την Άρτλαντ για το εγχώριο πρωτάθλημα τους δεν έχουν τους παίκτες εκείνους που μπορούν να κοντράρουν στα ίσια μια ομάδα σαν τους Mavericks. Στα εις βάρος τους ότι μετά την χτεσινή ήττα οι παίκτες αλλά και ο προπονητής των αντιπάλων τους Rick Carlisle είναι υποψιασμένοι ενώ για παν ενδεχόμενο παρακολούθησαν και DVD με παιχνίδια της Γερμανικής ομάδας για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων απόψε. Το Dallas έχει 8 νέα πρόσωπα στην αποστολή σε σύγκριση με την περσινή χρονιά που δεν πήγε καθόλου καλά κι έτσι το αναμένουμε να είναι πιο ισχυρό φέτος όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό μιας και ανήκει στη Δυτική Περιφέρεια. 

Σημαντικότερες προσθήκες για τους πρωταθλητές το 2011 είναι οι Elton Brand, O.J. Mayo, Darren Collison και Chris Kaman. Ο τελευταίος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην πρωτεύουσα της χώρας την οποία έχει εκπροσωπήσει σε διεθνείς διοργανώσεις ελπίζοντας όμως να μην πάθει το στραπάτσο του παρελθόντος όταν σαν μέλος των Clippers είχε γνωρίσει τον διασυρμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας χάνοντας με 19 πόντους διαφορά. Το πρόσωπο βέβαια του αγώνα θα είναι ο Dirk Nowitzki που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί με τη φανέλα του Dallas σε γερμανικό έδαφος και βέβαια αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση από τους Γερμανούς φιλάθλους που θα κατακλύσουν την Ο2 Arena. Μιας και το ματς έχει ειδική σημασία για τον ίδιο και παρόλο που ο χρόνος συμμετοχής αναμένεται να μοιραστεί σε όλους τους παίκτες, ο κατά πολλούς κορυφαίος Ευρωπαίος που έχει αγωνιστεί στα παρκέ του ΝΒΑ θα αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα . Όλα οδηγούν σε μία άνετη νίκη των Αμερικανών που λογικά θα καλύψουν και τους πόντους που δίνονται ως χάντικαπ.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management