Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

3.8.11

Τα ξαναλένε στα...δικαστήρια


Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα οδηγηθεί το... σήριαλ που ακούει στο όνομα lockout,καθώς έπειτα απο νέα άκαρπη συνάντηση μεταξύ ιδιοκτητών και παικτών,όπου παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία της λίγκας,η τελευταία κατέθεσε αγωγή έναντι του συνδικάτου των παικτών.




Συγκεκριμένα, ξημερώματα Τρίτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές αφότου κατέβασε ρολά το ΝΒΑ.Αυτή τη φορά υπήρχε θέση και για το αφεντικό του ΝΒΑ,David Stern,o oποίος κάθησε για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι με τις αντιμαχόμενες πλευρές. Το ραντεβού διέρκησε τρείς ώρες,χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη,στο θέμα που ταλανίζει το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Αντιθέτως, μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων η πλευρά των παικτών απείλησε πως θα καταθέσει αγωγή εναντίον της λίγκας για αθέμιτο ανταγωνισμό.Ωστόσο,η πρώτη πήρε άμεσα την απάντηση της απο τη λίγκα,η οποία έκανε την αρχή καταθέτοντας δύο αγωγές έναντι του συνδικάτου των παικτών,κατηγορώντας τους οτι δεν είναι συνεργάσιμοι στην προσπάθεια που γίνεται για την σύσταση νέας συλλογικής σύμβασης. Το επιχείρημα αυτής έχει να κάνει πως το ....αντίπαλο στρατόπεδο δεν συνεργάζεται για την εύρεση λύσης..

Παρ'όλα αυτά το συνδικάτο των παικτών δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα απαντήσει στην εν λόγω αγωγή και όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος των παικτών Jeffrey Kessler:''Το συνδικάτο των παικτών δεν έχει πάρει καμία απόφαση για να κινηθεί νομικά εναντίον του ΝΒΑ. Αυτή η κίνηση είναι ένα ακόμα παράδειγμα της κακής πίστης των ιδιοκτητών στις διαπραγματεύσεις. Δεν θέλουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την πλευρά των παικτών". Αξίζει να σημειωθεί πως ο Kessler κατονομάζεται στην αγωγή που κατέθεσε το ΝΒΑ ως ο κύριος υπεύθυνος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Απο την πλευρά της λίγκας, ο αναπληρωτής κομισάριος-και δεξί χέρι του Stern- Αdam Silver δήλωσε:''Για να φτάσουν οι δύο πλευρές κοντά σε συμφωνία πρέπει το συνδικάτο των παικτών να έρθει με καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις" για να πάρει την απάντηση του εκπροσώπου των παικτών Billy Hunter:"Ζητάμε από το ΝΒΑ να κάτσει μαζί μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να χρησιμοποιήσει πιο παραγωγικά τον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι να τεθεί σε κίνδυνο η σεζόν 2011/12".

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα όσα συζητήθηκαν, δεν υπήρξε η παραμικρή πρόοδος, αφού καμία απο τις δύο πλευρές δεν προσήλθε με καινούργιες προτάσεις,με αποτέλεσμα το χάσμα που τις χωρίζει να παραμένει αγεφύρωτο.Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί  είναι τα λόγια  του Derek Fischer(πρόεδρος συνδικάτου των παικτών):"Είμαστε ακόμη πολύ πολύ μακριά" αλλά και του David Stern:"Δεν είμαι αισιόδοξος με την επιθυμία των παικτών.Είναι πάντα καλό να γίνονται συζητήσεις, αλλά ως τώρα δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι. Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ μας''.

Ο γκαρντ των Lakers αναφέρθηκε στην θέληση που υπάρχει ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, σημειώνοντας όμως  παράλληλα, πως τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τις προτάσεις που υπάρχουν απ'την αντίθετη πλευρά,αυτό δεν είναι εύκολο.''Είναι δύσκολη θέση για να βρίσκεται κανείς. Ο Peter Holt, ο Glen Taylor, ο κομισάριος Stern, ο Adam Silver θέλουν πραγματικά να βρεθεί η λύση, αλλά με αυτά που ζητούν στις προτάσεις κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει.Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτά που είπαμε και να αναλύσουμε σε βάθος το θέμα. Μέχρι στιγμής, βέβαια, βρισκόμαστε πολύ πολύ μακριά'', και συνέχισε υπερτονίζοντας τη βασικότερη παράμετρο για χάρη της οποίας αδυνατούν να βρούν σημείο επαφής και δεν είναι άλλη απο την ''μοιρασιά'' των εσόδων του πρωταθλήματος:"Mπορούμε να σπαταλάμε ώρες για να συζητάμε θέματα που δεν είναι οικονομικά. Σκληρό σάλαρι-καπ, μαλακό σάλαρι-καπ, αλλά όλοι ξέρουμε ότι στο τέλος θα καταλήξουμε στη ''μοιρασιά"''.Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες σε προηγούμενη συνάντηση είχαν δεχτεί  να μειώσουν το ποσοστό τους,πέφτοντας απο το 57% στο 54.3%,κάτι που σημαίνει πως χάνουν περί τα 100 εκατομμύρια δολλάρια.


Τέλος, αν κάποιος μπορεί να κρατήσει κάτι θετικό  απο αυτή τη συνάντηση, είναι ότι αμφότεροι συμφώνησαν τον ορισμό περισσότερων συναντήσεων μέσα στο μήνα, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. Τι θα συζητηθεί σε αυτές?Σύμφωνα με τον άσσο των Λιμνάνθρωπων:''Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη σωστή θέση για το split, έτσι ώστε να είναι δίκαιο για τους παίκτες, αλλά και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανησυχίες των ιδιοκτητών"

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management