Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

16.12.11

Μικρά μικρά απ' όλους

1.Το συμβόλαιο του free agent Earl Clark αποφάσισαν να ανανεώσουν οι Magic, οι οποίοι πρόσφεραν στον 23χρονο φόργουορντ διετή συνεργασία, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές οι απολαβές του.

"Ο Earl είναι ένας νέος αθλητικός φόργουορντ, που φέρνει πολύ ενέργεια όταν μπαίνει στο παιχνίδι και ειδικά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού" δήλωσε αρχικά ο general manager του Orlando, Οtis Smith,για να καταλήξει:''Eίμαστε ευτυχείς που τον έχουμε πάλι πίσω μαζί μας, ως μέλος τον Magic".

Αν και με περιορισμένες επιθετικές δυνατότητες, τα αθλητικά του προσόντα και το ύψος του, του δίνουν τη δυνατότητα να παίξει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, δίνοντας στον Stan Van Gundy την απαραίτητη αγωνιστική ευελιξία όταν βρίσκεται στο παρκέ.

O απόφοιτος του Louisville επιλέχθηκε στο Νο14 του draft το 2009 από τους Suns, στους οποίους και αγωνίστηκε για μιάμιση σεζόν, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε στο "πακέτο" της ανταλλαγής του Phoenix για τους Magic μαζί με τους Ηedo Turkoglu και Jason Richardson. Σε 93 αναμετρήσεις που έχει βρεθεί στο παρκέ κατέγραψε 3,3 πόντους και 1,8 ριμπάουντ σε 9,1 λεπτά ανά αγώνα.

2. Δεν πρόλαβε τελικά να φορέσει τη φανέλα των Mavericks ο Andy Rautins, καθώς το Dallas τον αποδέσμευσε πέντε μέρες αφότου κατέληξε στο Texas μέσω ανταλλαγής. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος γκαρντ μετακόμισε στους Mavs από τους Knicks, μαζί με ένα πικ δεύτερου γύρου που ήρθε από την πλευρά των Wizards. Σε αντάλλαγμα, η ομάδα του Marc Cuban έδωσε ένα πικ  δεύτερου γύρου στο draft του 2012 στην Washington, ενώ παραχώρησε τα δικαιώματα του Ahmad Nivins και Γιώργου Πρίντεζη στη New York.

O απόφοιτος του Syracuse βρέθηκε στη θέση 8 του draft το 2010, όπου επιλέχθηκε από τους "πορτοκαλί". Την περσινή rookie σεζόν του αγωνίστηκε μόλις σε πέντε παιχνίδια, στα οποία είχε κατά μέσο όρο 1,6 πόντους και 0,6 ασίστ σε 4,8 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

3. Tην δυνατότητα να επιστρέψει στο ΝΒΑ έπειτα από τρία χρόνια στον Bonzi Wells η Minnesota, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο-πιθανότατα ενός έτους- με τον 35χρονου σούτινγκ γκαρντ. Ωστόσο, πληροφορίες ερχόμενες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αναφέρουν πως θα παραμείνει στους "λύκους" μόνο εφόσον πείσει στο training camp τον Rick Adelman πως μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Ο απόφοιτος του Ball State τη σεζόν 2008-2009 πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Κινεζική  Shanxi Zhongyu, ενώ η αμέσως επόμενη χρονιά τον βρήκε στο Πουέρτο Ρίκο και την Capitanes de Arecibo. Στα ΝΒΑ είχε επιλεγεί στο No11 στο draft του 1998 από τους Pistons, τη φανέλα των οποίων δεν φόρεσε ποτέ καθώς ανταλλάχθηκε στους Blazers. Πέραν των τελευταίων, στη 10ετη παρουσία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, έχει περάσει κατά σειρά και από τους Grizzlies, Kings, Rockets και Hornets. Στα 591 παιχνίδια που βρέθηκε στο παρκέ για χάρη των παραπάνω ομάδων οι μέσοι όροι καριέρας του είναι 12,1 πόντοι, 2,1 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 25,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

4. Toν Dominic McGuire πρόσθεσαν στο έμψυχο δυναμικό τους οι Warriors, αφού συμφώνησαν σε μία μονοετή συνεργασία που θα αποφέρει στον 26χρονο σμολ φόργουορντ κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια. O τελευταίος είναι ο 15ος παίκτης στο ρόστερ των "πολεμιστών", οι οποίοι μετά την αποτυχημένη απόπειρα να αποκτήσουν τον DeAndre Jordan ξοδεύουν τα υπόλοιπα χρήματα τους, ώστε να καλύψουν διάφορες τρύπες στην ομάδα.

O McGuire είναι ένας αρκετά αθλητικός παίκτης, με τις ικανότητες του να περιορίζονται κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα, κι αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που τον ήθελε ο νέος προπονητής της Χρυσής Πολιτείας, Mark Jackson, με βάση την αμυντική φιλοσοφία που διακρίνει τον τελευταίο.

Στις τέσσερις χρονιές του στο ΝΒΑ, ο απόφοιτος του Fresno State φόρεσε τις φανέλες των Wizards(επιλέχθηκε στο δεύτερο γύρο και στη θέση 17 το 2007), Kings και Bobcats(πέρυσι). Έχει καταγράψει 252 συμμετοχές με τους μέσους όρους καριέρας του να ανέρχονται σε 2,6 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε 15,2 λεπτά ανά αγώνα.

5. Ακόμη μία προσθήκη στο ρόστερ πραγματοποίησαν οι Nuggets, οι οποίοι τρέχουν να "μπαλώσουν" τις τρύπες πυ ενδεχομένως έχει η ομάδα. Οι "σβόλοι"¨ήρθαν σε συμφωνία με τον βετεράνο Michael Ruffin, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά η διάρκεια του συμβολαίου και οι απολαβές του 34χρονου πάουερ φόργουορντ.

Ο απόφοιτος του Tulsa τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ ήταν τη σεζόν 2008-2009 όταν και φόρεσε τη φανέλα των Blazers. Το 2010 τον βρήκε να υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους με την ΙσπανικήObradoiro CAB. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Chicago και τους Bulls, ενώ στη συνέχεια πρόσφερε τις υπηρεσίες του κατά σειρά σε Sixers, Jazz, Wizards και Milwaukee. Να σημειωθεί πως σε 414 συμμετοχές έχει καταγράψει 1,7 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 14,4 λεπτά ανά αγώνα.

6. Οι Spurs αποφάσισαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Steve Novak, ο οποίος ήταν free agent, με τον ίδιο να επιθυμεί την παραμονή στην ομάδα του Greg Popovic. Όπως άλλωστε συμβαίνει πάντοτε με τα συμβόλαια παικτών των ασπρόμαυρων, οι όροι του συμβολαίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

Αυτή θα είναι η έκτη σεζόν του 28χρονου σμολ φόργουορντ στο ¨"μαγικό κόσμο" κατά τις οποίες έχει αγωνιστεί σε Rockets, Clippers(η πιο παραγωγική του χρονιά) και Mavericks ,ενώ οι πρώτοι ήταν και αυτοί που τον είχαν επιλέξει στη δεύτερη θέση του δεύτερου γύρου στο draft του 2006. Ο απόφοιτος του Marquette έχει βρεθεί στο παρκέ σε 225 παιχνίδια, με τους μέσους όρους του να ανέρχονται σε 4 πόντους και 1,1 ριμπάουντ σε 9,7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

7. Μετά τον Jamal Crawford οι Blazers προχώρησαν σε ακόμη μία προσθήκη, αφού συμφώνησαν με το Craig Smith. Η διάρκεια του συμβολαίου και οι αποδοχές του 28χρονου πάουερ φόργουορντ δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο όσον αφορά το πρώτο πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μονοετή συνεργασία.

"Είναι ένας παίκτης πεινασμένο για την εμπειρία των playoffs και ελπίζουμε ότι ο Craig μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην postseason και φέτος" δήλωσε ο general manager των Βlazers, Chad Buchanan.

O απόφοιτος του Βoston College θα φορέσει την τρίτη διαφορετική φανέλα της καριέρας του, καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και με αυτές των Timberwolves και Clippers.Μάλιστα, οι πρώτοι ήταν αυτοί που την επέλεξαν στην έκτη θέση του δεύτερου γύρου στο draft του 2006. Στα πέντε χρόνια παρουσίας του στο ΝΒΑ, έχει κατά μέσο όρο 8,2 πόντους και 4,1 ριμπάουντ σε 12,2 λεπτά ανά αγώνα.

8. Tην ευκαιρία στον Jerome Jordan να αγωνιστεί στο ΝΒΑ φαίνεται πως θα δώσουν οι Knicks, καθώς του πρόσφεραν συμβόλαιο συνεργασίας το οποίο όπως ήταν λογικό δέχτηκε. Ο 25χρονος σέντερ είχε επιλεγεί από τους Βucks στη θέση 14 του δευτέρου γύρου στο draft του 2010, oι οποίοι λίγες ημέρες αργότερα τον είχαν δώσει με ανταλλαγή στη Νew York.Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να φορέσει και επίσημα την φανέλα κάποιου συλλόγου στο ΝΒΑ.

Αυτό καθώς αποφάσισε να αγωνιστεί στην Ευρώπη, ώστε να βελτιωθεί και να επιστρέψει καλύτερος στο "μαγικό κόσμο". Έτσι υπέγραψε στην Σέρβικη ΚΚ Hemofarm, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του για ένα χρόνο. Τον περασμένο Ιούλιο, συμφώνησε με τη Σλοβένικη ΚΚ Κrka, όμως εν τέλει επέστρεψε στο ΝΒΑ, αφού καθ' όλη τη διάρκεια της απουσίας του οι "πορτοκαλί" διατηρούσαν τα δικαιώματα του. 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management