Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

19.12.11

"Δόξα το Θεό, τελείωσε"

Με αυτό το "τιτίβισμα" μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, επέλεξε να  μεταφέρει το τέλος της συνεργασίας του με την Fuenlabrada o Bismack Biyombo. Kάτι που αντιστοίχως θα σημάνει και την αρχή της καριέρας του στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα στου Bobcats. Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα ο 19χρονος φόργουορντ να βγάλει 1,5 εκατομμύρια δολάρια από τον λογαριασμό του, ώστε να τα καταθέσει σε αυτόν της Ισπανικής ομάδας, εξαγοράζοντας τα δύο εναπομείναντα έτη του συμβολαίου του.

Αυτή ήταν και η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές, την στιγμή που διάφορες φήμες κάνουν λόγο για καταβολή των 500.000 δολαρίων από τις "αγριόγατες"¨, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η πρώην πλέον ομάδα του Νο7 στο περασμένο draft, αρχικά ζητούσε 4 εκ. δολάρια για να τον αφήσει ελεύθερο. Μέσα στο εν λόγω ποσό συμπεριλαμβάνονταν και τα πρόστιμα του  Κογκολέζου, τα οποία του επιβλήθηκαν από την στιγμή που πήρε την απόφαση να αφήσει τις προπονήσεις και τους αγώνες της Fuenlabrada για να παρακολουθήσει από κοντά το training camp του Charlotte. 

Ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής σε αυτό το διάστημα προσπάθησε να γλιτώσει τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσει στους Μαδριλένους, καταθέτοντας αγωγή η οποία πάντως απορρίφθηκε από το Ισπανικό δικαστήριο. Έτσι, οι Ισπανοί το πήρανε...προσωπικά, προσπαθώντας να αποκομίσουν(οικονομικά) ότι περισσότερο μπορούσαν από τον νεαρό φόργουορντ. 

Mε τον ερχομό του στις Η.Π.Α, όπως είναι λογικό δεν είχε δικαίωμα να συμμετάσχει στην προετοιμασία της νέας του ομάδας, καθώς δεν είχε ακόμη λυθεί το συμβόλαιο του με την προηγούμενη. Έτσι, πήγαινε κανονικά στις εγκαταστάσεις του Charlotte και παρακολουθούσε τους συμπαίκτες του να προετοιμάζονται για το φετινό "ψαλιδισμένο" πρωτάθλημα.

Μάλιστα, χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του τεχνικού του, Paul Silas, σχετικά με τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια των προπονήσεων της ομάδας:" Αν τον βλέπατε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, καθόταν εκεί και έμοιαζε να έχει τόση κατάθλιψη που δεν έχω δει ποτέ σε κανέναν" αποκάλυψε ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε:'' Tώρα που περπάτησε για πρώτη φορά μέσα(σ.σ στο γήπεδο) σήκωσε τα χέρια του στον αέρα και χαμογελούσε, έτσι αυτό είναι τέλειο τόσο γι αυτόν, όσο και για εμάς".

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό δεν θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο σημερινό πρώτο παιχνίδι των Bobcats(για την preseason) κόντρα στους Hawks, αφού έχει χάσει σημαντικό έδαφος όσον αφορά τις προπονήσεις.Κάτι που ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο προπονητής του. Ωστόσο, από αύριο θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και στη δεύτερη και τελευταία αναμέτρηση με την Atlanta την ερχόμενη Πέμπτη, θα δώσει κανονικά το "παρών".

Σε ότι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Biyombo, το αφεντικό της τεχνικής ηγεσίας των "αγριόγατων" ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι:''Eίναι πραγματικά ένας καλός αμυντικός,ριμπάουντερ αλλά και μπλόκερ. Πρέπει όμως να δουλέψει στον τομέα της επίθεσης, κάτι που είναι πρόθυμος να κάνεις.Αλλά η ενέργεια που θα μας δώσει, είναι αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά.Είμαι χαρούμενος που θα τον έχουμε μαζί μας".

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management