Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

22.12.11

Σοκ με Lopez

Με τους χειρότερους οιωνούς φαίνεται πως ξεκινάει η φετινή σεζόν για τους Nets, οι οποίοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Brook Lopez για περίπου 4-6 εβδομάδες. Ο βασικός σέντερ του New Jersey τραυματίστηκε σοβαρά στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι της preseason κόντρα στους Knicks στο Madison Square Garden, στο πρώτο μισό του αγώνα.

Παρότι αρχικά όλοι στα "δίχτυα" εξέφραζαν την σιγουριά τους πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, τα αποτελέσματα των σημερινών εξετάσεων έδειξαν ακριβώς το αντίθετο. Όπως ανακοίνωσε ο general manager του συλλόγου, Billy King, o  23χρονος σέντερ υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αύριο(23/12). Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν λογικό σκόρπισε την απογοήτευση στο "στρατόπεδο" του New Jersey, αφού ο απόφοιτος του Stanford πραγματοποίησε μία φοβερή χρονιά πέρυσι, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 20,4 πόντους, 5,9 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,5 μπλοκ σε 35,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως στα τρία χρόνια του στο ΝΒΑ και στους Nets δεν είχε χάσει ούτε έναν αγώνα.

Στο Newark ευελπιστούν πως θα τον έχουν ξανά στη διάθεση τους τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αφού για να επανέλθει ένας παίκτης από τέτοιου είδους τραυματισμό χρειάζεται περίπου ένας με ενάμιση μήνας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τυχών "αναποδιές" κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δύο παίκτες υπέστησαν τον ίδιο τραυματισμό στο κοντινό παρελθόν και ο ένας μάλιστα είναι και συμπαίκτης του Lopez. Πρόκειται για τον Damion James, που την περσινή σεζόν απουσίασε συνολικά 10 εβδομάδες. Ο δεύτερος είναι ο Pau Gasol, ο οποίος το 2006 αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Grizzlies, έλειψε για τρεις μήνες από τις υποχρεώσεις των "αρκούδων", γεγονότα που καθιστούν τον εν λόγω τραυματισμό έναν από τους πιο ύπουλους.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management