Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

27.12.11

Αφιέρωμα: Pacific Division


Los Angeles Clippers

Όταν οι Clippers  το 2009 επέλεγαν στο Νο1 του draft τον Blake Griffin, πιθανότατα δεν μπορούσαν να φανταστούν πως αυτός ο παίκτης θα άλλαζε σε τέτοιο βαθμό το μέλλον του συλλόγου. Μία ομάδα που βρισκόταν στην αφάνεια το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, έπειτα από την rookie σεζόν του 22χρονου φόργουορντ έγινε ο Νο1 προορισμός πολλών παικτών του ΝΒΑ. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Chris Paul που αποτελεί αναμφίβολα το μεγάλο «μπαμ» της  σεζόν. Η προσθήκη του ανατρέπει τις ισορροπίες  στη Δύση και σε συνδυασμό με τις αποκτήσεις των Caron Butler, Chauncey Billups, αλλά και την ανανέωση του DeAndre Jordan θέτει την ομάδα του Los Angeles ως ένα εκ των φαβορί .Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την πρωτιά στην Pacific και γιατί όχι ακόμη και στην Conference, αφού οι φιλοδοξίες των ιθυνόντων της ομάδας φαίνεται πως δεν έχουν ταβάνι για φέτος. Στις θέσεις των γκαρντ η πληρότητα φαντάζει κάτι παραπάνω από ικανοποιητική , καθώς  πέραν τoυ CP3 και του πρώην παίκτη των Knicks, υπάρχει ακόμη ο αξιόπιστος Mo Williams και οι ταλαντούχοι Εric Bledsoe και Randy Foye. Όσον αφορά την frontline η απόκτηση Reggie Evans έσωσε κάπως την κατάσταση, καθώς πέραν των  «The Snake» και Jordan δεν υπήρχε κάτι άλλο αξιόλογο. Αν ο Vinny Del Negro καταφέρει να ενώσει τα κομμάτια του «παζλ» είναι δεδομένο πως θα δούμε όμορφο μπάσκετ από τους Clippers, οι οποίοι ωστόσο υστερούν σε «βάθος» όσον αφορά τους ψηλούς.

Πρόβλεψη: Δεύτεροι στην Pacific
Σημαντικότεροι παίκτες: Paul, Griffin, Billups
Που αλλού πέφτει το μάτι μας:  Jordan, Butler, Bledsoe
Προπονητής: Vinny Del Negro
2010-2011 season: 32-50, Δεν έπαιξε playoff

Ρόστερ:
 Chauncey Billups(G)
 Eric Bledsoe(G)
Caron Butler(F)
Brian Cook(F)
Reggie Evans(F)
 Randy Foye(G)
Ryan Gomes(F)
Blake Griffin(F)
DeAndre Jordan(C)
Travis Leslie(G)
Chris Paul(G)
Trey Thompkins(F)
 Mo Williams(G)

Golden State Warriors

Την μισή απόδοση που είχαν πέρυσι στο Oracle Arena οι Warriors αν  είχαν και εκτός έδρας, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις την είσοδο τους στα playoff.   Oι «πολεμιστές» είναι μία ομάδα που αντλεί δύναμη από την έδρα της, τη στιγμή που μακριά από αυτή παρουσιάζει πολύ κακό πρόσωπο. Θεωρείται δεδομένο πως και φέτος θα στηριχθούν στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία τους με κύριους εκφραστές αυτής τους Monta Ellis, Stephen Curry και Dorell Wright. Παράλληλα, βοήθειες στην περιφέρεια αναμένεται να δώσει και ο Brandon Rush, αφού πρόκειται για έναν αξιόλογο σουτέρ που μετακόμισε στη Χρυσή Πολιτεία αντί του Louis Amundson που πήγε στους Pacers.  Η απόκτηση του Kwame Brown εκτός από ριμπάουντ θα προσθέσει και δύναμη στη ρακέτα, κάτι που έλειπε από την ομάδα την περασμένη σεζόν, ενώ και με την παρουσία του πάντα αξιόπιστου David Lee θα συνθέσουν ένα καλό δίδυμο ψηλών. Παρόλα αυτά, αν στο Golden State επιθυμούν να κάνουν το βήμα παραπάνω   θα πρέπει να διορθώσουν το… σουρωτήρι που λέγεται άμυνα, πάνω στο οποίο έχει ήδη ρίξει ξεχωριστό βάρος ο rookie τεχνικός Mark Jackson. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον rookie Jeremy Tyler, αν ευελπιστεί να πάρει χρόνο συμμετοχής καλά θα κάνει να μάθει το όνομα του προπονητή του. Αυτό καθώς όταν πριν το lockout δοκιμάστηκε σε προπονήσεις των Blazers και του ζητήθηκε(από δημοσιογράφους) η άποψη του για τον Nate McMilan, o ίδιος απάντησε: «Νate McMilan,ποιο κολέγιο είναι αυτό»?

Πρόβλεψη: Τρίτοι στην Pacific
Σημαντικότεροι παίκτες: Ellis, Curry
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: D. Wright, Lee, Rush
Προπονητής: Mark Jackson
2010-2011 season: 36-46, Δεν έπαιξε playoff

Ρόστερ:
Andris Biedrins(F-C)
Kwame Brown(C)
 Stephen Curry(G)
Monta Ellis(G)
Charles Jenkins(G)
 David Lee(F-C)
Dominic McGuire(F)
 Brandon Rush(G)
 Ishmael Smith(G)
Klay Thompson(G)
Jeremy Tyler(F-C)
 Ekpe Udoh(F)
 Chris Wright(F)
Dorell Wright(F-G)

Sacramento Kings

Mε όνειρα και φιλοδοξίες ξεκινάνε τη φετινή σεζόν οι Kings , οι οποίοι παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενισχυμένοι σε σχέση με τις τελευταίες χρονιές. Μόνο και μόνο το γεγονός πως στο draft επέλεξαν τον κορυφαίο σκόρερ του ΝCAA, Jimmer Fredette, ήταν ικανό να σκορπίσει τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους του Sacramento. To ταλέντο στους «βασιλιάδες» περισσεύει τόσο όσο και η απειρία, αφού ναι μεν διαθέτουν πληθώρα παικτών που μπορούν να «τραβήξουν» στο σκοράρισμα(Evans, Fredette, Thornton, Outlaw,Salmons), ωστόσο η απουσία παραστάσεων υψηλού επιπέδου και το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων στο ρόστερ, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα. Παράλληλα, αρκετά πλήρης θεωρείται και η frontline  των «μωβ» παρά την απουσία Dalembert  και η οποία διαθέτει παίκτες όπως οι Cousins, Hickson, Jason Thompson και Hayes.  Μάλιστα, στο Sacramento θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με την προσθήκη του τελευταίου που κατέληξε να υπογράφει δύο φορές, αφού μετά το «ναυάγιο» με  Dalembert(αποφάσισε να υπογράψει στο Houston)  παραλίγο θα χάνανε και τον 28χρονο σέντερ από λάθος εκτίμηση των γιατρών της ομάδας. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Paul Westphaul θα στηριχτεί πρωτίστως στο δυνατό σημείο του συνόλου του που αναμφίβολα είναι η περιφέρεια, ευελπιστώντας να μην του λείψει ο «εγκέφαλος» Beno Udrih . Από ‘κει και πέρα το αν θα καταφέρουν οι  Kings να κάνουν την έκπληξη στη φετινή σεζόν, θα εξαρτηθεί εν πολύς από το «δέσιμο», την άμυνα  και τις φιλοδοξίες των «μικρών»  αφού από ικανότητες υπάρχει μεγάλο απόθεμα.

Πρόβλεψη: Τέταρτοι στην Pacific
Σημαντικότεροι παίκτες: Evans, Thornton, Salmons
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: Fredette, Cousins, Hickson
Προπονητής: Paul Westphal
2010-2011 season: 24-58, Δεν έπαιξε  playoff

Ρόστερ:
 DeMarcus Cousins(C)
Tyreke Evans(G)
 James Fredette(G)
 Chuck Hayes(F-C)
Francisco Garcia(F-G)
 Donte Greene(F)
 J.J Hickson(F)
Tyler Honeycutt(F)
 Travis Outlaw(F)
John Salmons(G-F)
 Isaiah Thomas(G)
Jason Thompson(F)
Marcus Thornton(G)
 Hassan Whiteside(C)

Los Angeles Lakers

Oι φετινοί Lakers θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν ως ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά . Οι λόγοι πολλοί και σοβαροί, καθώς ο επί 12 χρόνια(με μία μικρή διακοπή το 2004) προπονητής τους,Phill Jackson, αποτελεί παρελθόν και μαζί του και η περίφημη τριγωνική επίθεση. Ο αντικαταστάτης του, Mike Brown, θα έχει ομολογουμένως δύσκολο έργο αφού πρέπει να βγάλει ξανά στον «αφρό» μία ομάδα που πέρυσι γνώρισε μία από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας της στην postseason. Eφόσον τα κατάφερε με τους Cavaliers το 2007, μπορεί να το κάνει σαφέστατα και με τους «Λιμνάνθρωπους». Το θέμα όμως είναι ότι το ρόστερ έχει αποδυναμωθεί αισθητά σε σχέση με πέρυσι. Ο Lamar Odom θα φοράει από φέτος τη φανέλα των Mavericks, σε μία κίνηση που θα μπορούσε να βρίσκεται στο Νο1 των «fail» της offseasonOι Μc Roberts και Μurphy που αποκτήθηκαν για να καλύψουν το κενό του, σίγουρα δεν είναι ανάλογης ποιότητας του καλύτερου έκτου παίκτη το 2011, ωστόσο ειδικά ο πρώτος αναμένεται να  δώσει πολλές λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο Pau Gasol, ο οποίος πέρυσι τα «άκουσε» για τα καλά μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις του στα  playoff. Παρόλα αυτά, αν ο Ισπανός επανέλθει στα γνωστά υψηλά επίπεδα του και ο Bynum καταφέρει να προσθέσει ουσία στο παιχνίδι του, τότε θα μιλάμε επιτέλους για το ίσως καλύτερο δίδυμο ψηλών στο ΝΒΑ. Το μεγάλο μειονέκτημα τους αφορά τη θέση του πόιντ γκαρντ εκεί όπου ο Derek Fisher έχει πατήσει πλέον τα 37 και θεωρείται δεδομένο πως ο χρόνος του Blake στο παρκέ θα έχει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, φτάνει να καταφέρει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών ακόμη και ως βασικός.

Πρόβλεψη: Πρώτοι στην Pacific
Σημαντικότεροι παίκτες: Bryant, Gasol, Metta World Peace
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: McRoberts, Bynum, Blake
Προπονητής: Mike Brown
2010-2011 season: 57-25, Αποκλείστηκαν στο δεύτερο γύρο από τους Mavericks

Ρόστερ:
Matt Barnes(F)
 Steve Blake(G)
Kobe Bryant(G)
 Andrew Bynum(C)
Derrick Caracter (F)
Devin Ebanks(F)
Derek Fisher(G)
Pau Gasol(F-C)
 Andrew Goudelock(G)
Jason Kapono(F)
 Josh McRoberts (F)
Darius Morris(G)
Troy Murphy(F-C)
Luke Walton(F)
Metta World Peace(F)

Phoenix Suns

Μετά την αποχώρηση Stoudemire για το «Μεγάλο Μήλο» και μετέπειτα το  «deal» που έστειλε τους Turkoglu και Richardson στους Magic και εκ του αποτελέσματος  μόνο κακό έκανε στην ομάδα, οι Suns παρουσιάζονται όλο και χειρότεροι. Ο Vince Carter είναι πλέον ξεκάθαρο πως έχει πάρει την κατιούσα, κάτι που επιβεβαιώνει και η περσινή χειρότερη σεζόν της καριέρας του, με τους «’Ηλιους» να το εντοπίζουν και να απαλλάσσονται από το «βαρύ» συμβόλαιο του. Όσο υπάρχει στο Phoenix Steve Nash, θα υπάρχει κι ένα «άλογο» που θα τραβάει(όσο μπορεί) την άμαξα, μόνο που ο Καναδός έχει πατήσει πλέον τα 37 και οι «ανάσες» του αναπόφευκτα θα λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Τα back up του, Ronnie Price και Sebastian Telfair δεν είναι του μεγέθους του, όμως θα κληθούν να δώσουν βοήθειες όταν αυτός θα κάθεται στον πάγκο. Ο Grant Hill επέλεξε να παραμείνει και στην Arizona στηρίζουν (και)φέτος πολλά πάνω του, για τα οποία τον κύριο λόγο δεν θα έχει μόνο ο ίδιος, αφού το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ όμως? Την καλύτερη κίνηση των Suns στην αγορά αποτελεί αναμφίβολα ο Shannon Brown που θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ώστε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να τρέχει στους κενούς διαδρόμους και να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με πόντους. Χαρακτηριστικό που έλειπε από τους «’Ηλιους» τα τελευταία χρόνια. Τέλος, οι τελευταίοι περιμένουν πολλά και από τον rookie Μarkieff Morris, αλλά και μία πιο μεστή σεζόν από τους Hakim Warrick και Marcin Gortat.

Πρόβλεψη: Πέμπτοι στην Pacific
Σημαντικότεροι παίκτες: Steve Nash, Grand Hill
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: Markieff Morris, Marcin Gortat, Shannon Brown
Προπονητής: Alvin Gentry
2010-2011 season: 40-42, Δεν έπαιξε playoff

Ρόστερ:
Shannon Brown(G)
Josh Childress(G-F)
Jared Dudley(F)
Channing Frye(C)
Marcin Gortat(F-C)
 Grant Hill (F)
Robin Lopez(C)
 Markieff Morris(F)
 Steve Nash(G)
 Ronnie Price(G)
 Garret Siler(C)
Sebastian Telfair (G)
Hakim Warrick(F)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management