Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

15.12.11

Tέλος από Cavs o Davis

Τον όρο της αμνηστίας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν και οι Cavaliers, οι οποίοι "έριξαν" στην αγορά των free agent τον Baron Davis. Οι "ιππότες" έψαχναν τρόπο να ξεφορτωθούν το "βαρύ" συμβόλαιο του 32χρονου πόιντ γκαρντ, αφού ξεπερνούσαν κατά πολύ το όριο του salary cap, καταφεύγοντας στο "amnesty clause" το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει λύσει τα χέρια αρκετών ομάδων.

Ο απόφοιτος του UCLA είχε ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με το Cleveland και όπως προβλεπόταν από αυτό έπρεπε να λάβει 28 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία και θα του καταβληθούν κανονικά, χωρίς όμως να υπολογίζονται στο salary του συλλόγου. Οι Cavs με αυτή την κίνηση έπεσαν 7 εκατομμύρια κάτω από το ανώτατο όριο των 58 εκ. δολαρίων που προβλέπεται για το salary της φετινής περιόδου.

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Baron για τη συμβολή του, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα" δήλωσε αρχικά ο general manager των Cavaliers,Chris Grant και συνέχισε:" Ήταν άψογος επαγγελματίας από την ημέρα που εντάχθηκε στους Cavs και εμείς τώρα του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον".

Να σημειωθεί ότι ο έμπειρος γκαρντ αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση, το οποίο δεν του επέτρεψε να προπονηθεί καθόλου με τους "ιππότες" από τη στιγμή που έληξε το lockout, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία 8-10 εβδομάδων από τους αγωνιστικούς χώρους. Οι Knicks φέρονται να είναι ήδη ένας από τους "μνηστήρες" που θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν την υπογραφή του, ωστόσο η μακροχρόνια απουσία του προβληματίζει έντονα την ομάδα του "Μεγάλου Μήλου".

Ο Davis είχε αποκτηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2011 από τους Clippers, στο πλαίσιο της ανταλλαγής των Mo Williams και Jamario Moon  που ακολούθησαν της αντίθετη διαδρομή. Στο draft του 1999 επιλέχθηκε στην 3η θέση από τους Bobcats, στους οποίους αγωνίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια.Στη 12ετή παρουσία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη έχει φορέσει ακόμη τις φανέλες των Hornets, Warriors και Clippers, ενώ η περσινή σεζόν ήταν μία από τις χειρότερες-συγκριτικά με άλλες-στην καριέρα του. Έχει αγωνιστεί σε 806 παιχνίδια έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής 16,5 πόντους, 7,3 ριμπάουντ, 3,9 ριμπάουντ και 1,9 κλεψίματα σε 34,7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management