Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

13.10.12

KAΡΦΩΜΑ:ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ LOS ANGELES OI JAZZ

Το τρίτο τους παιχνίδι στην preseason θα δώσουν σήμερα Lakers και Jazz, που θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Stapless Center.Η ομάδα του Los Angeles είναι τουλάχιστον απογοητευτική στο ξεκίνημα των αγώνων προετοιμασίας της, γνωρίζοντας δύο βαριές ήττες από Warriors(110-83) και Blazers(93-75), με τα δύο ματς να διεξάγονται σε ουδέτερο γήπεδο. Στο πρώτο ήταν ανταγωνιστικοί μόνο για το πρώτο μισό της αναμέτρησης, όταν και στο παρκέ βρισκόντουσαν οι βασικοί τους, όταν όμως ανέλαβε ο πάγκος "έφαγαν" ένα απίστευτο σερί 35-0(!!!) από το Golden State σε τρίτη και τέταρτη περίοδο, το οποίο και έφερε τον διασυρμό.Άξιο αναφοράς πως στο συγκεκριμένο αγώνα, ο Mike Brown χρησιμοποίησε 19(!!) παίκτες, όμως κανένας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 10 πόντους(τρεις σταμάτησαν σε αυτό τον αριθμό). Κανένας πάντως από τους βασικούς(Nash,Bryant,World Peace,Gasol,Sacre) δεν ξεπέρασε τα 19 λεπτά συμμετοχής.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο ματς με το Portland, όπου και εκεί οι "κίτρινοι" ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι τα μέσα του τρίτου δωδεκαλέπτου, όταν και θέση είχαν πάρει πλέον για τα καλά οι παγκίτες, με αποτέλεσμα οι Blazers να τελειώσουν το ματς πετυχαίνοντας 37 πόντους και δεχόμενοι μόλις 20, σε ένα διάστημα περίπου 19 λεπτών. Αντίθετα με την αναμέτρηση κόντρα στους Warriors, εδώ οι starting five μείνανε για πολύ περισσότερο στο παρκέ.Συγκεκριμένα Gasol και World Peace πήρανε από 30 λεπτά συμμετοχής, 25 ο Nash, 24 ο Μeeks που αντικαθιστούσε τον τραυματία Bryant και 21 ο Sacre.Aριθμοί που τουλάχιστον για τους δύο πρώτους, αλλά και για τον Nash ενδεχομένως, πολύ δύσκολα θα δούμε και σήμερα. Κάτι ακόμα που αξίζει προσοχής είναι και το ότι οι Lakers σε τρίτη και τέταρτη περίοδο δεν ξεπέρασαν τους 20 πόντους(10 και 17 με Warriors, 18 και 13 αντίστοιχα με Blazers), την στιγμή που δεχόντουσαν 37 και 24 από Warriors, 29 και 20 από Blazers.Όλο αυτό προφανώς και μας δείχνει έλλειψη ποιότητας στον πάγκο, από τον οποίο δε μπορούν να βρουν σκορ, αλλά ούτε και μία αξιοπρεπή αμυντική λειτουργία. Για το σημερινό παιχνίδι, ο Mike Brown μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Κobe Bryant, που θεωρείται πάντως αν αμφίβολο το αν θα τον χρησιμοποιήσει παρόλο που ο ίδιος απ'ότι υποστηρίζει ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό που είχε στον ώμο. Ωστόσο, θα απουσιάσουν ξανά οι Howard και Hill που ταλαιπωρούνται ακόμη από ενοχλήσεις.

Οι Jazz πέτυχαν χθες την πρώτη νίκη τους στην preseason επικρατώντας των Thunder με 97-81 και έκαναν έτσι το 1-1 αφού είχε προηγηθεί η ήττα στο Golden State με 83-80. Τόσο στο παιχνίδια κόντρα στους Warriors αλλά ειδικότερα χθες, οι παίκτες του Tyron Corbin έπαιξαν πολύ όμορφο μπάσκετ ανά διαστήματα. Mάλιστα, στην πρεμιέρα τους, παρότι βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με 16 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου και με 11 στη λήξη της, κατάφεραν με συνοπτικές διαδικασίες να γυρίσουν την εις βάρος τους διαφορά και να στείλουν το ματς στην παράταση, αν δεν αστοχούσε στο τρίποντο ο Foye, 2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.Στο εν λόγω παιχνίδι υπήρχαν τέσσερις παίκτες της Utah με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ στον αγώνα που ολοκληρώθηκε το ξημέρωμα(στην Ελλάδα) αυτοί αυξήθηκαν στους έξι(με τους δύο από αυτούς να είναι back up). Οι Thunder άντεξαν μέχρι τρία λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου και εν συνεχεία οι "Μορμόνοι" έβαλαν το...πόδι στο γκάζι και έφτασαν την διαφορά μέχρι το +21.Στα συν για τον προπονητή των τελευταίων το ότι και στα δύο ματς μοίρασε άψογα τον χρόνο σε βασικούς και παγκίτες, αφού μόλις δύο παίκτες ξεπέρασαν τα 23 λεπτά και στα δύο παιχνίδια.Στα θετικά επίσης οι πολύ καλές εμφανίσεις του Enes Kanter, ο οποίος έχει ήδη δύο double double,αλλά και του Alec Burks που δείχνουν να αφήνουν πίσω τους την κακή rookie σεζόν τους.Απών από το χθεσινό αγώνα ήταν οι Millsap και Tinsley για προσωπικούς λόγους, με τον πρώτο να μεταβαίνει στην Atlanta για να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του και να παραμένει άγνωστο αν θα αγωνιστεί σήμερα, κάτι που ισχύει και για τον δεύτερο. Σίγουρα εκτός παραμένει ο Earl Watson που δεν έχει ακόμα αναρρώσει πλήρως.

Ο άσσος των Lakers σε κάποιες εταιρίες δίνεται μέχρι και 1,46, κάτι τουλάχιστον τραγικό με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο ομάδες στην preseason.Οι "Μορμόνοι" έχουν κατά πολύ ποιοτικότερες επιλογές στον πάγκο, μπορούν να πάρουν σκορ από πολλούς παίκτες, κάτι το οποίο απέδειξαν και χθες.Σε αντίθεση με τους Lakers που τα βρίσκουν σκούρα όταν στο παρκέ βρίσκονται οι παγκίτες.Σε καμία περίπτωση δε περιμένω την χρησιμοποίηση των Gasol και World Peace στα επίπεδα του αγώνα κόντρα στους Blazers(30 λεπτά έκαστος) και θεωρώ ότι και ο Bryant-αν τελικά αγωνιστεί-θα πάρει λιγότερο από 20 λεπτά, αφού προέρχεται από τραυματισμό.Θεωρώ επίσης δεδομένο πως οι Jazz θα κυριαρχήσουν στα ριμπάουντ όταν στο παρκέ δεν θα βρίσκεται ο Pau Gasol, αφού έχουν πολλούς παίκτες με έφεση σε αυτό τον τομέα όπως οι Jefferson,Millsap(αν αγωνιστεί),Kanter,Favors αλλά και ο Gordon Hayward. To διπλό των Jazz φτάνει μέχρι και το 2,73 αυτή την στιγμή και κρίνεται ως "λουκούμι".Κάποιος θα πει ότι δε γίνεται να χάνουν οι Lakers σε κάθε ματς.Θα συμφωνήσω, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι Nash,Bryant,World Peace και Gasol να μείνουν στο παρκέ καμιά 30αριά λεπτά έκαστος, κάτι που προφανώς δε πρόκειται να συμβεί.

Utah Jazz@Los Angeles Lakers -->απλή νίκη Jazz  (2,70 στην bet365)



Aπολογισμός μέχρι στιγμής προβλέψεων

W-L-P 6-1-0

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management