Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

10.10.12

PHIL JACKSON SPEAKING

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο recordman σε κατακτήσεις τίτλων στο NBA, Phil Jackson. Ο τεράστιος Jackson, ο οποίος πλέον έχει αποσυρθεί από την προπονητική έδωσε συνέντευξη στο ESPN, απαντώντας σε πολλά ερωτήματα ενώ όπως ήταν αναμενόμενο δεν δίστασε να απαντήσει και στο δίλημμα Lebron ή Jordan.
Ας δούμε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του πιο πετυχημένου coach στην ιστορία του NBA:
Για τους Lakers με τις προσθήκες των Nash, Howard και την σταθερή αξία,τον Kobe: "Είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα, όμως ξεχνάτε τον Pau Gasol, το λάδι που θα κάνει αυτή την ομάδα να δουλέψει σωστά. Είναι ο τύπος που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή του Dwight στη ρακέτα. Θα μπορέσουν να κάνουν περισσότερα πράγματα από τη στιγμή που ο Pau θα είναι πιο ευκίνητος και πιο γρήγορος. Πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να δουλέψει σωστά η επίθεση, γιατί ο Kobe και ο Νash θέλουν τη μπάλα στα χέρια τους, ενώ οι ψηλοί την χρειάζονται στα σωστά σημεία. Θα χρησιμοποιήσουν την επίθεση του Πρίνσετον, η οποία μοιάζει αρκετά με την τριγωνική. Αυτό θα τους βοηθήσει να είναι πιο ελεύθεροι, χωρίς να πρέπει να βγάζουν ξεχωριστό σύστημα σε κάθε κατοχή. Ο Νash θα είναι πολύ καλός σε αυτό. Πρέπει όμως να κάνουν και προσπάθεια στην άμυνα, γιατί έχουν μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Εκεί συνήθως μπερδεύονται τα πράγματα, επειδή είσαι περιορισμένος αμυντικά".
Για το σχόλιο του Shaquile O'Neal πως ο Ηοward είναι ο τρίτος καλύτερος σέντερ στο NBA μετά τους Bynum και Lopez: "Αυτοί οι δυο έχουν ταλέντο στο σκοράρισμα και στην επίθεση γενικότερα. Ο Dwight από την αλλη, έχει απίστευτα αθλητικά προσόντα, μπορεί να τρέξει στο παρκέ όπως οι περισσότεροι γκαρντ της λίγκας, αντίθετα με τον Andrew και τον Brook που έχουν πρόβλημα στο transition game. Οι διαφορές τους είναι μεγάλες. Ο Dwight μαθαίνει πως πρέπει να παίζει στο ποστ, έχει βελτιώσει το αριστερό του χέρι και σουτάρει πολύ καλύτερα".
Για το αν μπορεί ο Lebron James να ξεπεράσει τον Michael Jordan: "Εχει τα φυσικά προσόντα. Μπορεί να παίξει σε τέσσερις θέσεις, εκτός από αυτή του σέντερ, που δεν τον έχουμε δει μέχρι στιγμής. Είναι μοναδικός. Ο Michael μπορούσε να παίξει σε τρεις θέσεις και ήταν εξαιρετικός, όμως ο Lebron μπορεί να κερδίσει ακόμη περισσότερα από αυτά που έχει πετύχει. Τα έξι πρωταθλήματα (σ.σ. του Michael Jordan) είναι πολλά, δεν έχει φτάσει καν στα δυο. Παρόλα αυτά, πήρε... μυρωδιά από έναν τίτλο, ήταν ο ηγέτης της Αμερικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκανε ό,τι χρειαζόταν η ομάδα στα κρίσιμα σημεία. Βρίσκεται σε καλό δρόμο για να το καταφέρει, έχει καλά χρόνια μπροστά του και όλα θα εξαρτηθούν από το αν μπορεί να παραμείνει υγιής στο υπόλοιπο της καριέρας του. Ο Michael είχε περισσότερες κινήσεις και καλύτερη αίσθηση όταν έπαιζε με πλάτη, ενώ ο Lebron μπορεί να τρέξει όλο το γήπεδο και να περάσει πάνω από τον αντίπαλό του. Είναι τόσο δυνατός, παίζει και με το αριστερό. Η βελτίωσή του είναι τρομερή, όμως το ερώτημα είναι πόσα πρωταθλήματα μπορεί να κερδίσει; Μπορεί να πετύχει όσα και ο Jordan;".
Για το αν θα επέστρεφε στο ΝΒΑ: "Θα μου άρεσε να χτίσω μια κουλτούρα, να φτιάξω μια ομάδα, να βρω έναν τρόπο για να ταιριάξω μερικούς παίκτες. Αυτή η ιδέα μου αρέσει και αυτή είναι η μοναδική δουλειά που θα με ενδιέφερε. Δεν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση για να ανεβοκατεβαίνω το παρκέ στις προπονήσεις. Αγαπώ την δουλειά του head coach, όμως θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω τις δυνάμεις για κάτι τέτοιο".

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management