Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

13.10.12

TO KAΡΦΩΜΑ: ΤΗΝ ΡΕΒΑΝΣ ΟΙ RAPTORS

Detroit και Toronto ξανασυναντιούνται σε έναν....επαναληπτικό αγώνα αυτού που δώσανε προ δύο ημερών στο Palace of Auburn Hills, με την διαφορά πως ο σημερινός θα δoθεί στο Air Canada Centre.Οι Pistons είχαν επικρατήσει με 101-99 στα τελειώματα της αναμέτρησης, η οποία κρίθηκε από ένα καλάθι του Andre Drummond και μία εύστοχη βολή του Charlie Villanueva. Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να είχαν κερδίσει και οι Raptors, οι οποίοι πραγματοποίησαν κακή πρώτη περίοδο(βρέθηκαν στο -11) και εν συνεχεία έτρεχαν να μαζέψουν το σκορ.Πράγμα που κατάφεραν, αφού στα 35 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ήταν μπροστά με 99-98.Ωστόσο, πέραν του κακού πρώτου δωδεκαλέπτου, εξίσου κακοί ήταν και στον τομέα των ριμπάουντ, με τα "πιστόνια" να μαζεύουν συνολικά 47 εκ των οποίων τα 14 επιθετικά, την στιγμή που οι Καναδοί είχαν 32 με μόλις 7 επιθετικά. Αυτό εν πολλοίς οφείλεται στα πολλά και γρήγορα φάουλ που υπέπεσαν οι Amir Johnson και Aaron Gray, τελειώνοντας τον αγώνα με 5 έκαστος σε μόλις 16 και 18 λεπτά συμμετοχής αντίστοιχα. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί αισθητά η...αεροπορία των "αρπακτικών", πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Monroe και Drummond.

Κακά τα ψέματα, οι φετινοί Raptors είναι καλύτερη ομάδα από τους Pistons.ΟΚ δεκτών, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από τις δύο ομάδες, ωστόσο τουλάχιστον στα...χαρτιά οι Καναδοί έχουν ποιοτικότερο ρόστερ και μεγαλύτερο βάθος πάγκου από την ομάδα του Lawrence Frank. Ο προγραμματισμός τους σχετικά με την ενίσχυση τους ήταν απόλυτα επιτυχημένος και ουσιαστικός, αφού κάτοικοι Toronto είναι πλέον οι Lowry,Fields,Valanciunas,John Lucas III και Dominic McGuire,ενώ και στο ντραφτ οι επιλογές τους ήταν προσεγμένες, επιλέγοντας τους Terrence Ross και Quincy Acy.Παράλληλα, οι μόνοι που αποτέλεσαν παρελθόν ήταν οι Gary Forbes,Jerryd Bayless και James Johnson. Αξίζει να αναφερθεί πως την περσινή σεζόν το Toronto είχε την ένατη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, ενώ με τις φετινές επιλογές φαίνεται-τουλάχιστον θεωρητικά- πως δυναμώνει και στον τομέα της επίθεσης. Από τον σημερινό αγώνα θα λείψει μόνο ο τραυματίας Kyle Lowry, ενώ περισσότερα λεπτά συμμετοχής αναμένεται να πάρει ο Jonas Valanciunas,καθώς στο Detroit αγωνίστηκε μόλις για 13 λεπτά.Το ίδιο ισχύει και για τον Quincy Acy που εκτός απροόπτου θα τον δούμε για διψήφιο αριθμό λεπτών σήμερα.

Οι Pistons με εξαίρεση τους Maggette,Flynn και τον Ουκρανό σέντερ Vyacheslav Kravtsov από 'κει και πέρα η μόνη ενίσχυση που είχαν περιορίζεται αποκλειστικά στις επιλογές που κάνανε στο draft. Αυτοί ήταν οι Andre Drummond,Kim English,Khris Middleton και Kyle Singler(από πέρυσι), ενώ με ανταλλαγή δόθηκε στους Bobcats(αντί του Maggette) o Ben Gordon. Όπως και στο πρώτο ματς έτσι και σήμερα ο Lawrence Frank θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει την ίδια πεντάδα(Knight,Stuckey,Prince,Maxiel,Μonroe), με τη διαφορά πως τα back up τους αυτή την φορά θα είναι οι Johny Flynn(θα παίξει ανά διαστήματα και στις δύο θέσεις των γκαρντ), Τerrence Williams,Kyle Singler ,Αustin Daye και Slava Kravtsov αντίστοιχα.Παίκτες δηλαδή που(εκτός του Singler που πήρε 6 λεπτά) δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό στην προηγούμενη αναμέτρηση και θα παίξουν για πρώτη φορά μαζί, αφού οι τέσσερις στους πέντε είναι νέες αφίξεις. Αυτό σημαίνει πως από ελάχιστα εως καθόλου θα δούμε τους Drummond,Villanueva,Maggette,Bynum και Jerebkο.

Η έδρα των Raptors(οι οποίοι όταν παίζουν εντός είναι πάντα αλλαγμένοι προς το καλύτερο), το ποιοτικότερο ρόστερ τους, το μεγαλύτερο βάθος που έχουν στον πάγκο και τα back up των starting five  που θα χρησιμοποιήσει ο προπονητής των Pistons, με "σπρώχνουν" ξεκάθαρα προς τον άσσο.Θέλω να πιστεύω πως ο Dwane Casey τα είπε ένα ...χεράκι στους Gray και Johnson για τα εύκολα φάουλ που δίνανε στο πρώτο ματς και θα είναι προσεκτικότεροι σήμερα. Eπίσης, περιμένω να δω μία σαφώς καλύτερη απόδοση από τον Bargnani που ήταν κακός στο προηγούμενο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Valanciuns. Τέλος, θεωρώ πως τα "πιστόνια" δεν θα καταφέρουν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων οι οποίοι θα τρέξουν το γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και θα ζητήσουν τη νίκη.Άλλωστε κανείς δε θέλει να χάνει από τον ίδιο αντίπαλο μέσα σε διάστημα δύο ημερών, έστω και σε φιλικό.

Detroit Pistons@Toronto Raptors--> -2 Raptors(1,90 στην bet365)



Aπολογισμός μέχρι στιγμής προβλέψεων
W-L-P 5-1-0

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management